Υλικά για 4-5 άτομα
1
κιλό Μανταρίνια
200 γρ. (1 κούπα τσα.)
Ζάχαρη
1 1/2 κούπα τσα. Νερό
3
τεμχ. Γλυκάνισο
2-3
σπ. Κάρδαμο
Εκτέλεση
συνταγής
Ξεφλουδίστε τα μανταρίνια και αφαιρείτε
όσο καλύτερα μπορείτε τις άσπρες ίνες
.
Βάζετε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα,
μαζί με το νερό και την ζάχαρη γλυκάνισο
αστερία και κάρδαμο ,βάλτε την στη φωτιά
και ανακατέψτε απαλά, να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήστε
να σιγοβράσει για 15 λεπτά κατόπιν την
σερβίρετε η ζεστή η κρύα συνοδέψτε με
ένα κονιάκ η ρακόμελο .
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου