Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε ο αστυνομικός από τα επεισόδια στου Ρέντη

Έχασε τη μάχη ο 31 ετών αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κλειστό γήπε δο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ο άτυχος υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας από τις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του 31χρονου αστυνομικού είχε επιδεινωθεί ενώ ήταν εγκεφαλικά νεκρός.


Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του αστυνομικού

Στο ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 31 ετών αστυνομικού ύστερα από 20 ημέρες νοσηλείας αναφέρονται τα εξής: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός, που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Σημειώνεται ότι τόσο ο 18χρονος συλληφθείς που έριξε τη μοιραία φωτοβολίδα αλλά και όσοι συλληφθούν στο εξής αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός δέχθηκε φωτοβολίδα ευθείας βολής στον μηρό και από τα πρώτα λεπτά του τραυματισμού του είχε πέσει σε κώμα, καθώς είχε υποστεί αιμορραγικό σοκ.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας παρότι δεν εφημέρευε, καθώς είχε ήδη χάσει στις αισθήσεις του. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και συνολικά της νοσηλείας του υπέστη τρεις ανακοπές και επανήλθε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών.

Από τους γιατρούς διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές στο πόδι του αστυνομικού, ενώ βρέθηκε και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Οι γιατροί, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή, προχώρησαν στις 12/12 στον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού  «λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς». Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο 31χρονος υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 27/12.


Το χρονικό της τραγωδίας 

Το ματς στο βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» βρισκόταν στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στο πρώτο με 25-19. Οι Πράσινοι προηγούνταν 17-10, όταν στις κερκίδες υπήρξε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία λόγω της έντονης οσμής των δακρυγόνων καθώς έξω απ’ το κλειστό γήπεδο υπήρξαν συμπλοκές οπαδών με την αστυνομία.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως περίπου 150 άτομα που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν με μολότοφ και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς.

Ναυτική φωτοβολίδα, χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό στη μηριαία αρτηρία. Ακολούθησαν προσαγωγές 424 ατόμων. Ανάμεσά τους και ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη μοιραία φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

https://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: