Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Η θεσπέσια ελληνική φωνή που αδικήθηκε,η αρρώστια και αθόρυβος θάνατος στα 52 της χρόνια!

Η αξέχαστη αγαπημένη τραγουδίστρια με την μοναδική ΒΟΥΛΑ ΠΑΛΛΑ Γεννήθηκε το 1928 στο Κόρφο Κορινθίας με ονοματεπώνυμο Παρασκευή Πάλλα . Μετά τον γάμο της πήρε το επώνυμο του συζύγου της ( Πρωτόπαπα ) .Τραγούδησε έντεχνο, λαϊκό και δημοτικό τραγούδι. Τραγουδίστρια με ιδιαίτερη φωνή που ξεχώρισε από τα πρώτα της βήματα. Πολλά τραγούδια της έγιναν μεγάλες επιτυχίες και αγαπήθηκαν από το κοινό. Τη μεγαλύτερη επιτυχία τη γνώρισε όταν τραγούδησε με ελληνικούς στίχους ινδικά τραγούδια της Ινδικής κινηματογραφικής βιομηχανίας που άνθισε στη Βομβάη. Συνεργάστηκε με πολλές δισκογραφικές εταιρείες και ενορχηστρωτές, όπως ο Νάκης Πετρίδης .


Ωστόσο δεν τραγούδησε στην Ελλάδα σε κέντρα . Στο εξωτερικό έκανε σποραδικά σπάνιες εμφανίσεις και συναυλίες. Η δισκογραφία της Περιέχει πάνω από χίλια τραγούδια εκατοντάδες δίσκους 45 στροφών και πάνω από δέκα άλμπουμ 33 στροφών. Παράλληλα με την ερμηνευτική δραστηριότητα είχε και έντονη συνθετική και στιχουργική ενασχόληση.



Η Βούλα Πάλλα έφυγε από κοντά μας την Πέμπτη 28 Αυγούστου 1980, στην κλινική «Καλός Σαμαρείτης» στην Αθήνα και κηδεύτηκε στην γενέτειρά της, στον Κόρφο Κορινθίας. Την επόμενη μέρα, σε λίγες αράδες, οι εφημερίδες έγραψαν: «Πέθανε χθες η ερμηνεύτρια ινδικών τραγουδιών Βούλα Πάλλα» («Βραδυνή», «Πρωινή Ελευθεροτυπία» κ.ά.). Και όμως, η Βούλα Πάλλα δεν ήταν μια απλή τραγουδίστρια ινδικών τραγουδιών, αλλά μία από τις μεγαλύτερες γυναικείες φωνές της Ελλάδας που, ίσως και για δικούς της λόγους, δεν αξιοποιήθηκε όσο έπρεπε και δεν ερμήνευσε τα «μεγάλα» τραγούδια που θα μπορούσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: