Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Ενεργοί πολίτες Δ Ε Κρανιάς: Ζητάμε άμεση αντικατάσταση της ιατρού του Αγροτικού Ιατρείου Κρανέας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε,

Κατόπιν απουσίας των επισκέψεων του γιατρού στο χωριό μας στείλαμε το ακόλουθο κείμενο στον βουλευτή μας κύριο Κυριακή... αναμένουμε απάντηση..

Αξιότιμε κ. Κυριάκη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Αγροτικό Ιατρείο Κρανέας Πρεβέζης επαναλειτούργησε τον Μάιο του 2023.

Με πολύ κόπο, από τις πενιχρές συντάξεις των κατοίκων και την βοήθεια των ενεργών πολιτών Κρανιάς, καταφέραμε να επανδρώσουμε το ιατρείο ξανά, καθώς ήταν εγκαταλελειμμένο για χρόνια και σε άθλια κατάσταση.

Με χαρά, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από τους ενεργούς πολίτες Κρανιάς, στη συνέχεια κάποιοι δώρισαν στο ιατρείο ότι μπορούσαν από ιατρικό εξοπλισμό. ( λαμπρό παράδειγμα η αδελφότητα Κρανιάς εν Αθήναις που δώρισε έναν απινιδωτή )

Όμως η ιατρός μας, μας ενημέρωσε ότι για προσωπικούς λόγους θα σταματήσει να επισκέπτεται πλέον το χωριό μας και τους ασθενείς της και θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι θα χρειαστούμε αντικατάσταση για το διάστημα απουσίας της ιατρού που όπως φαίνεται θα είναι αρκετά μεγάλο.

Το χωριό είναι ορεινό.

Επίσης έχει ανάγκη την επίσκεψη ενός γιατρού έστω μια φορά την εβδομάδα, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι είναι άνω των 65 χρόνων και δεν έχουν κάποιο μέσον να επισκεφθούν το κέντρο υγείας Θεσπρωτικού, (ούτε για τον απλούστερο λόγο να γράψουν μια συνταγή) χωρίς να επιβαρυνθούν την μίσθωση ταξί, καθώς δεν υπάρχει ούτε συγκοινωνία.

Παρακαλούμε για τις ανάλογες ενέργειες ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, ευχαριστούμε θερμά.

Ενεργοί πολίτες Δ Ε Κρανιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: