Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Σούλι, Ένας τόπος, Μια ιστορία - Η παράσταση της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών που θα μείνει αξέχαστη!!!ΦΩΤΟ

Όταν τελειώνει μια παράσταση ουσιαστικά περνάει στο παρελθόν και μένουν μόνο στιγμές θύμησης, φωτογραφίες, βίντεο...

Θεωρούμε ότι η παράσταση της 3ης Οκτωβρίου όμως δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Από μόνο του ήταν ξεχωριστό! Γιορτάσαμε τα 200 χρόνια της νεότερης Ελλάδας όπως αρμόζει σε εμάς τους Ηπειρώτες και στους προγόνους μας!

Όμως αυτό το σπουδαίο γεγονός συνδυάστηκε με την επανεκκίνηση της δράσης των φορέων του πολιτισμού, των συλλόγων που τόσα και τόσα έχουν προσφέρει, τόσο στον χώρο του πολιτισμού, όσο και της λαϊκής μας παράδοσης!

Η φόρτιση τεράστια, η αγωνία έκδηλη, η λαχτάρα ολοφάνερη!

Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί έκαναν τεράστια προσπάθεια και μετά από 1,5 χρόνο αδράνειας να αποδώσουν τα μέγιστα!

Πρόβες και χρόνος προετοιμασίας ελάχιστα. Παρόλα ταύτα η θέληση, το μεράκι, η λαχτάρα και οι ικανότητες του καθενός απο τους συμμετέχοντες έκαναν το θαύμα τους!

Ξεπέρασαν και τις προσδοκίες όλων μας!

Ώρα λοιπόν να πούμε από καρδιάς τις ευχαριστίες σε όλους εσάς -που ο καθένας με τον δικό του τρόπο- συνδράματε για την επίτευξη αυτής της ιδιαίτερης και τιμητικής θεματικής παράστασης!

Από καρδιάς ευχαριστούμε:

Τον Δήμο Αχαρνών και τον Δήμαρχο μας κ. Σπύρο Βρεττό, για την εμπιστοσύνη του.

Την Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Αχαρνών (ΔΗΚΕΑ) και τον Πρόεδρο της κ. Ιωάννη Νίκα για την υλικοτεχνική υποστήριξη και την διοργάνωση.

Τους υπαλλήλους των ανωτέρω οργανισμών και κυρίως τον κ. Νικόλαο Τσουκλίδη για την άρτια και συνεχή συνεργασία.

Τον χοροδιδάσκαλο μας, Θεοφάνη Μεντή για την καλλιτεχνική επιμέλεια, την συγγραφή των κειμένων, την σκηνοθεσία καθώς και την εξαιρετική διαχείριση του υλικού που διέθετε!

Τον Ηλία Πλαστήρα που είχε την μουσική επιμέλεια της παράστασης που μας μάγεψε με την σολιστική του ικανότητα στο κλαρίνο και στο τραγούδι, καθώς και όλη την ορχήστρα του που αποτελούνταν από τους: Γιώργο Γκόγκο στο βιολί, Αλέξανδρο Σωτήρχο στο λαούτο και τον Διονύση Ζώη στο ηπειρώτικο ντέφι!

Την χορευτική ομάδα των ενηλίκων καθώς και την παιδική χορευτική ομάδα της Ένωσης μας για την άψογη απόδοση των θεμάτων της παραστασης μας! Για μια ακόμη φορά μας συγκινήσατε και μας κάνατε υπερήφανους για το ήθος, την πειθαρχία, τον σεβασμό και την ικανότητα που επιδείξατε για να βγει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα της εν λόγω δράσης! Σας ευχαριστούμε θερμά γιατί όλοι σας, ξεπεράσατε τον εαυτό σας και η ατομική ικανότητα του καθενός ξεπέρασε τις όποιες δυσκολίες, αναδεικνύοντας την έννοια της συλλογικότητας!

Τον εξαιρετικό μας αφηγητή, Ανδρέα Αποστόλου γιατί έδωσε στα κείμενα μας το ύφος που άρμοζε στην συγκεκριμένη περίσταση και μαζί με τις αναπαραστάσεις, τα τραγούδια και τους χορούς έκαναν άπαντες να συγκινηθούν και να παραμείνουν στην κατάμεστη πλατεία των Αχαρνών μέχρι το τέλος! Επίσης και τα τρία παιδιά (μαθητες) που πλαισίωναν τον αφηγητή, τον Άγγελο, τον Στράτο και την Αιμιλία για την εξαιρετική τους συμμετοχή!

Το βεστιάριο της Φιλάνθης, Γεωργίας και Παύλου Μπογέα, για τις αντρικές φορεσιές και το βεστιάριο της Ελένης Χρυσανθάκη, για τις γυναικείες φορεσιές. Επίσης τον Θοδωρή Μπότσαρη για τα αντρικές προβιές που μας διέθεσε και τέλος τον Νίκο Πόππα για την διάθεση των αρμάτων (σπαθιών, μαχαιριών και όπλων) που συνολικά όλοι τους συνέβαλαν στην εξαιρετική σκηνική μας παρουσία!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του φίλους και τα μέλη μας που μας τιμήσανε με την παρουσία τους την 3η Οκτωβρίου στην παράσταση μας που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση! Το ζεστό και αυθόρμητο χειροκρότημά σας, η στάση σας σε όλη την παράσταση και τα καλά σας λόγια στο τέλος μας δίνουν δύναμη και ελπίδα για τη συνέχεια!

Τέλος την φωτογράφο μας, Αναστασία Αγγέλου για την υπέροχη της δουλειά που ακολουθεί συνημμένα!

Και εις άλλα λοιπόν με υγεία!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών












Δεν υπάρχουν σχόλια: