Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Στον εισαγγελέα η εταιρεία «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» για «ελληνοποίηση» 7,7 τόνων βουλγάρικου τυριού

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται η επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» για «ελληνοποίηση» 7,7 τόνων βουλγάρικου τυριού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από ελέγχους που έγιναν από κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στα ψυγεία της επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά 15 παλέτες με προϊόν σε συσκευασίες vacuum των 200gr, συνολικού βάρους 7.776 κιλών, οι οποίες έφεραν σε ξενόγλωσση γερμανική ετικέτα την ένδειξη «FETA MEANDROS», οι οποίες διαπιστώθηκε ότι παρήχθησαν από ανασυσκευασία πρόβειου τυριού προέλευσης Βουλγαρίας.

Η προμήθεια του εν λόγω τυριού έγινε από εταιρεία με έδρα τη Γερμανία κι εν συνεχεία το ανασυσκεύασε ως ΦΕΤΑ.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε στη μη ανανέωση της πιστοποίησης της επιχείρησης και την απένταξή της από το Σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε ό,τι αφορά την παραγωγή, συσκευασία και εμπορία του προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ».

Παρέπεμψε επίσης την επιχείρηση στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και για διερεύνηση τυχόν ποινικής διάστασης της όλης υπόθεσης.

https://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: