Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Να το δούμε και να μη το πιστεύουμε!!!

Το θέμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας, που θα ενώνει την Ηγουμενίτσα με την Καλαμπάκα είναι πολύ παλαιό και έχει πολλές φορές έρθει στο προσκήνιο. 

Ξαναήρθε για μια ακόμη φορά, αλλά μέχρι την υλοποίησή του απαιτούνται πολύχρονες διαδικασίες και ακόμη δεν ξεκίνησε τίποτε.

Πάντως οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι ο ΟΣΕ θα ξεκινήσει μέσα στο 2022 μελέτες και για τη γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα.

Μια τέτοια εξέλιξη, αν και όταν γίνει πραγματικότητα, θα συνδέσει σιδηροδρομικά το λιμάνι Ηγουμενίτσας και την Ήπειρο, με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Και αυτό σημαίνει πολλά τόσο για τις επιβατικές, όσο και για τις εμπορικές μεταφορές.  

Ο ΟΣΕ έχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για τις μελέτες, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερα τμήματα και αναμένεται, αν όλα πάνε καλά βέβαια, να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2025.

Και μετά ξαναβλέπουμε...

Αυτό έσπευσε να κοινοποιήσει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγικας, μετά τη συνάντησή του με το νέο υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, λέγοντας ότι "θα ξεκινήσει μέσα στο 2022 από τον ΟΣΕ η διαδικασία των μελετών για τη σιδηροδρομική Γραμμή Καλαμπάκα - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα, ως τμήμα της Δυτικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας".

https://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: