Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Τερίνα γιαουρτιού


Yλικά για 6 άτομα
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
1 λεμόνι (το ξύσμα του)
2 κομμάτια γλυκό νεράντζι
150 γρ. γλυκό βύσσινο
3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
200 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα η φύλλο παντεσπάνι
1 κοφτή κουτ. σούπας τζίντζερ σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
Στρώστε με διαφανή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα. Ανακατέψτε απαλά το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το γλυκό νεράντζι ψιλοκομμένο μαζί με το σιρόπι του και το λικέρ, ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το τζίντζερ και βάλτε την πρώτη στρώση κατόπιν , το 1/3 του μείγματος γιαουρτιού στη φόρμα και πασπαλίστε με τη μισή ποσότητα των μπισκότων.
Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες σερβίρετε με γλυκό βύσσινο και σιρόπι.


Tolis Anastasios 


Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082   
Τάσος Τόλης


Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος



romiazirou.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: