Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Ο ΕΦΚΑ πήρε τα βουνά.. Πρόστιμο-φωτιά για καφενείο στη Μουργκάνα


Σε ένα καφενείο, στο χωριό Ραβενή στην Μουργκάνα, κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΦΚΑ έβαλε τέλος στην…. ανασφάλιστη εργασία. Ουσιαστικά εξαντλώντας την αυστηρότητά του και επιβάλλοντας ένα βαρύτατο πρόστιμο, οδηγεί στο λουκέτο το καφενείο το οποίο κρατούσε ζωντανό ένα από τα ορεινά χωριά της Ηπείρου. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι ενώ οργισμένη υπήρξε και η αντίδραση του Δημάρχου Φιλιατών καθώς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο το κλιμάκιο που έκανε σαφάρι στην περιοχή «έριξε» πρόστιμα άνω των εκατό χιλιάδων σε τέσσερις συνολικά επιχειρήσεις εστίασης.
Ο Δήμος Φιλιατών, πολύ περισσότερο τα ορεινά χωριά με τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους δεν αποτελούν σίγουρα κάποιον από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας ούτε βέβαια της Ηπείρου.
Ακόμη και η Σαγιάδα, όπου βρίσκεται η μία επιχείρηση που της επιβλήθηκε πρόστιμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από τους top προορισμούς.
Δύο ακόμη καταστήματα εστίασης στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο βρίσκονται στην κωμόπολη των Φιλιατών και ο επίλογος γράφτηκε στο χωριό Ραβενή!
Εκεί λειτουργεί ένα και μοναδικό καφενείο.
Η ατυχία ήταν πως όταν το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ πήγε και παρήγγειλε ουζάκια ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Όπως συνηθίζεται σε πολλά καφενεία τους «πελάτες» εξυπηρέτησε ο αδελφός του που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο καφενείο κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό.
Και τον μεζέ για να συνοδεύσει τα ουζάκια πρόσφερε η πεθερά του ιδιοκτήτη.
Αυτά από μόνα τους ήταν αρκετά! Το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ αποφασίζοντας να βάλει φρένο στην ανασφάλιστη εργασία ολοκλήρωσε την επίσκεψη επιβάλλοντας ένα βαρύτατο πρόστιμο το ύψος του οποίου ανέρχεται στις 21 χιλιάδες.
Φυσικά ο ιδιοκτήτης το μόνο που σκέφτεται πλέον είναι το κλείσιμο του καφενείου καθώς τα χρήματα για το πρόστιμο ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα μιας τριετίας.
Όσο για τον αδερφό του που έκανε τις διακοπές στο χωριό είναι μακροχρόνια άνεργος και τώρα κινδυνεύει να χάσει τα επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: