Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Ξεκινάει την Τρίτη 20 Αυγούστου ο 2ος ψεκασμός του προγράμματος Δακοκτονίας στην Π.Ε. Πρέβεζας.


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας εκδόθηκε σήμερα (19/8/2019) το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Τρίτη 20-8-2019 θα ξεκινήσει ο δεύτερος ψεκασμός των ελαιοδένδρων  στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2019, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή (υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη σχετική υγρασία) ευνοούν την αύξηση των δακοπροσβολών.
Από τα στοιχεία που διαθέτει η Υπηρεσία μας ο αριθμός των ενήλικων εντόμων στις παγίδες είναι υψηλός στην παραλιακή ζώνη και μέτριος στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες.

Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι:
Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Βρυσούλα, Γαλατάς Δεσποτικά, Εκκλησιές, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός. 

Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς:

1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους. 
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού. 
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος. 


Ο Προϊστάμενος Δ/νσης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: