Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Η βιασύνη για την κηδεία οδήγησε σε εκταφή…

Η βιασύνη των συγγενικών προσώπων να κάνουν την κηδεία οδήγησε σε μία μεγάλη περιπέτεια και εν τέλει στην εκταφή του ηλικιωμένου που είχε φύγει από τη ζωή.
Όλα ξεκίνησαν τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.
Ένας 77χρονος βρέθηκε νεκρός κοντά στο σπίτι που διέμενε, σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία και η σορός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με σκοπό να γίνει νεκροψία, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Όμως τα πράγματα δεν ακολούθησαν την κανονική και προβλεπόμενη διαδικασία.
Κάτω από την πίεση του χρόνου για να τελεστεί η κηδεία συγγενικό πρόσωπο του νεκρού απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος και έδωσε πιστοποιητικό θανάτου.
Έτσι ανέλαβε το γραφείο τελετών και έγινε η κηδεία.
Όμως στην πορεία διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ιατροδικαστική έκθεση με αποτέλεσμα την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Ο εισαγγελέας λοιπόν διέταξε την εκταφή η οποία έγινε και την Τρίτη παρουσία του Καθηγητή Ιατροδικαστικής και αστυνομικής δύναμης. Ακολούθησε η νεκροτομή χωρίς να προκύψουν ευρήματα περί εγκληματικής ενέργειας ή άλλης ύποπτης πράξης για να ακολουθήσει εκ νέου η ταφή.
Αναμφίβολα πρόκειται για μία ασυνήθιστη περιπέτεια που μπορεί να ξεκίνησε άνευ ουσιαστικού λόγου ωστόσο όμως αποδεικνύει ποια μπορεί να είναι η κατάληξη από την υπερβολική σπουδή και την μη τήρηση της διαδικασίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: