Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Χαρακόπουλος: Να σταματήσει το πάρτι των ελληνοποιήσεων γάλακτος


Τραγικές οι συνέπειες για τον πρωτογενή τομέα και τη Φέτα, λέει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι ελληνοποιήσεις στο γάλα, «τα βαφτίσια που ορισμένοι ασυνείδητοι πραγματοποιούν εισάγοντας γάλα από το εξωτερικό που το εμφανίζουν ως εγχώριο», βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε στην πλατεία της Αβδέλλας Γρεβενών ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που επισκέφθηκε το γνωστό βλαχοχώρι της Πίνδου, συνομίλησε για το θέμα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέκο Καχριμάνη, που επίσης πρωτοστατεί στη ανάδειξη του προβλήματος των ελληνοποιήσεων αιγοπρόβειου γάλακτος και στην ανάγκη να παταχθεί άμεσα το φαινόμενο. Στη συζήτηση ήταν ακόμη ο βουλευτής Ά Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Θάνος Πλεύρης, που έλκει καταγωγή από την Αβδέλλα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της κοινότητας κ. Δημήτρης Δερπάνης, ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Μιχάλης Τρίτος κ.α.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος -που είχε αναγκαστεί σε παραίτηση από τον υπουργικό θώκο για τη γνωστή υπόθεση της επιμήκυνσης της διαρκείας ζωής στο φρέσκο αγελαδινό γάλα- τόνισε ότι «μετά τους αγελαδοτρόφους, που υπέστησαν πλήγμα από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, οι ελληνοποιήσεις καταφέρουν καίριο χτύπημα στους αιγοπροβατοτρόφους, ενώ θύματα είναι και οι καταναλωτές που υφίστανται εξαπάτηση».
Οι παριστάμενοι σημείωσαν ότι αναμένουν πολλά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατ’ επανάληψη έχει δεσμευτεί για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και θύμισαν τη συνάντηση που είχε με μετακινούμενους κτηνοτρόφους πριν τις εκλογές στη Σαμαρίνα. 
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη υπόσχεση αποτελεί και προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, καθώς διατυπώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Αν συνεχιστεί το πάρτι των ελληνοποιήσεων σε βάρος παραγωγών που βλέπουν τις τιμές που πουλούν το γάλα να καταρρέουν, η αιγοπροβατοτροφία θα σβήσει με τραγικές συνέπειες για τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή ΠΟΠ, όπως η φέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: