Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις!!!! Εκλογική τραγωδία υπέστη και στην Πρέβεζα ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ως σαρωτική νίκη για την Ν.Δ.  και τραγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικασιών της Κυριακής 26 Μαϊου 2019, εκλογές που είχαν χαρακτηριστεί από το κυβερνών κόμμα, ως δημοψήφισμα. Το Κίνημα Αλλαγής, κατά κύριο λόγο, πέτυχε τον στρατηγικό του στόχο να καταλάβει την τρίτη θέση πανελλαδικά, με μεγάλη διαφορά από το τέταρτο ΚΚΕ, με ποσοστό για την εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας  9,52%, αυξάνοντας την εκλογική του δύναμη σε σχέση με τις  βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 κατά 1,56% ( το ΚΙΝΑΛ  το 2919 έλαβε ποσοστό 9,52% ενω το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έλαβαν 7,96% τον Σεπτέμβρη του 2015). Σε απόλυτους αριθμούς το ΚΙΝΑΛ έλαβε 774 ψήφους περισσότερους, σε μία εκλογική περιφέρεια με την οποία προεκλογικά ασχολήθηκαν: ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο βουλευτής και ο ολίγων μηνών υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο οποίος ορίστηκε υφυπουργός, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα της Πρέβεζας, για να διεκδικήσει την βουλευτική έδρα, για την οποία φοβήθηκαν ότι θα απωλεσθεί, από την θέση του Υφυπουργού. Οι ίδιοι λένε ότι, μετά το δημοψήφισμα των ευρωεκλογών και με το αυτονόητο δεδομένο ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγαλύτερη και στη σκέψη των ψηφοφόρων πλέον κατασταλάζει ότι, Κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ και αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, με όλα εκείνα τα προβλήματα που θα επιφέρει η εκλογική ήττα, ακόμη και του ενδεχομένου διάσπασης ή  διάλυσης του κυβερνώντος κόμματος, οι ψηφοφόροι του θα προσεγγίσουν άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και κύρια το Κίνημα Αλλαγής, από το οποίο προήλθε και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του.


Η ΝΔ στο δημοψήφισμα των Ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής  26 Μαϊου 2019, στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας, έλαβε 13.499  ψήφους και ποσοστό 36,45%, ενώ αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε  10662 ψήφους και ποσοστό 28,79%. Η ΝΔ έλαβε 2837 ψήφους περισσότερους από το ΣΥΡΙΖΑ, με μια διαφορά υπερ της, της τάξης του 8%.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015,  ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πρώτο κόμμα έλαβε στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας 12685 ψήφους και ποσοστό 35, 42%  και η ΝΔ έλαβε 11613 ψήφους και ποσοστό 32,45%.  Σε απόλυτους αριθμούς, σήμερα   σε σχέση με τις εκλογές του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε 2023 ψήφους, που αντιστοιχεί στο 18% εκλογικής του δύναμης, που αναγώμενο δηλώνει ότι,  ο ΣΥΡΙΖΑ  έχασε 1 στους 5 ψηφοφόρους του.  Αντίστοιχα η ΝΔ. αύξησε την δύναμη της  κατά 1886 ψήφους, αριθμός που βεβαίως, μπορεί να αυξηθεί  στις επόμενες εθνικές εκλογές. 
Η κατάσταση για το κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ακόμη πιό τραγική, σχετικά με τους αριθμούς ψήφων και τα ποσοστά που έλαβαν οι εκλεκτοί του  υποψήφιοι, στην Περιφέρεια Ηπείρου  και τον Δήμο Πρέβεζας Ζάψας και Φονταράς. Ο Γιώργος Ζάψας έλαβε στην περιφέρεια Ηπείρου το ποσοστό του 14,84% και ο Ευκλείδης Φονταράς στο Δήμο Πρέβεζας  έλαβε το ποσοστό του 12,94%, καταταχθείς 5ος, επι 7 υποψηφίων, λαμβάνοντας 2345 ψήφους επί 18901  ψηφισάντων. Περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Πρέβεζας, δεν έχει νόημα και δεν έχει καμμιά σημασία η αξία, η οποιαδήποτε αξιολόγηση και ανάλυση.


Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, δεν κατάλαβαν τίποτε και άρχισαν να διαδίδουν δεξιά και αριστερά, ότι, όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά κέρδισαν κιόλας. Μάλιστα κάποιοι μιλούν, αν είναι δυνατόν για ''μαγκιά''!!! Μπάρκα, που αύξησε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα. Ο temora, o mores. (Ω καιροί, ω ήθη)!!!

Επιβεβαιώνοντας τους στίχους του Σοφοκλή (Αντιγόνη στιχ. 620-623) τὸ κακὸν δοκεῖν ποτ᾽ ἐσθλὸν τῷδ᾽ ἔμμεν' ὅτῳ φρένας θεὸς ἄγει πρὸς ἄταν (το κακό φαίνεται για καλό σε αυτόν του oποίου το μυαλό ο θεός οδηγεί προς την άτη - δηλαδή σε όποιον του σκοτίζει το μυαλό για να τον οδηγήσει στη συμφορά). Στην λατινική, η αντίληψη αυτή αποτυπώνεται στη φράση Stultum facit fortuna, quem vult perdere (= μωραίνει η τύχη ον βούλεται απολέσαι) και αργότερα καταγράφεται σε ανώνυμο ρητό ως Quem Iuppiter vult perdere, dementat prius (= μωραίνει ο Δίας ...). Με τη διάδοση του χριστιανισμού αντικαταστάθηκε ο Δίας από τον όρο Deus (Θεός, Κύριος) και έτσι εξακολουθεί να λέγεται μέχρι σήμερα ''μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι''!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: