Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

"Ο Δήμος Ζηρού δεν επιστρέφει στο παρελθόν" ήταν το μήνυμα που έστειλε απόψε η Φιλιππιάδα και ο Δήμαρχος Νικόλαος Καλαντζής.



"Ο Δήμος Ζηρού δεν επιστρέφει στο παρελθόν" ήταν το δυνατό μήνυμα που
έστειλε απόψε η Φιλιππιάδα και ο Δήμαρχος Νικόλαος Καλαντζής

Με το σύνθημα: “Ο Δήμος Ζηρού δεν γυρίζει πίσω” πραγματοποιήθηκε απόψε η προεκλογική ομιλία του νυν και υποψηφίου Δημάρχου Ζηρού Νικόλαου Καλαντζή στην κατάμεστη Κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας.
Ο Δήμαρχος Ζηρού εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, καυτηρίασε φαινόμενα μαύρης προπαγάνδας που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες από τον αντίπαλο συνδυασμό και ζήτησε από τους πολίτες της Φιλιππιάδας να δώσουν τελική εντολή την ερχόμενη Κυριακή, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει μόνο μπροστά στη νέα σύγχρονη εποχή.
Ο Δήμαρχος Ζηρού δεν απέφυγε να κάνει και την αυτοκριτική και να επισημάνει ότι “κάναμε και λάθη, αλλά και δεν καταφέραμε να κάνουμε όλα όσα θέλαμε”.
Επισήμανε ότι το μήνυμα της πρώτης Κυριακής για ανάπτυξη ακόμη μεγαλύτερων ταχυτήτων από την επόμενη των εκλογών, ούτε θα παραβλεφθεί αλλά ούτε θα προσπεραστεί και αυτό -όπως είπε- αποτελεί δέσμευση ευθύνης.


Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζής επισήμανε:Η αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, θα κρίνει το μέλλον του Δήμου και του τόπου μας.
Από αυτό το βήμα, σας ζητήσαμε πριν από λίγες ημέρες να μας εμπιστευτείτε για να πάμε τον τόπο μας μπροστά!
Εσείς, την περασμένη Κυριακή, αποφασίσατε ότι αυτός ο τόπος θα συνεχίσει την πορεία του μπροστά!
Σεβόμενοι απόλυτα την ετυμηγορία σας, σας λέμε με κάθε ειλικρίνεια ότι δεν θα προδώσουμε ποτέ την εμπιστοσύνη σας.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 49%, που δώσατε στην παράταξή μας κατά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών”.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: “Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής στείλατε κι ένα δεύτερο μήνυμα πολύ ηχηρό: Μήνυμα αποδοκιμασίας των πρακτικών του παρελθόντος που έφεραν τον Δήμο σε δυσχερή θέση.
Την προσεχή Κυριακή, η ψήφος όλων μας, είναι ψήφος ευθύνης.
Καλούμαστε να ολοκληρώσουμε το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, που αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να μην επιστρέψει ο τόπος μας στο παρελθόν.
Τώρα, ήρθε η κρίσιμη ώρα της επιλογής. Ήρθε η ώρα της τελικής εντολής”.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ζηρού έκανε αναφορά στα σκάνδαλα αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που κληρονόμησε η σημερινή διοίκηση από την προηγούμενη, αλλά και την έλλειψη αξιοπιστίας των πολιτών προς τον Δήμο, που είχε προκαλέσει η προηγούμενη διοίκηση, με τα όσα είχαν συμβεί με τους λογαριασμούς του νερού, τις απλήρωτες δικαστικές αποφάσεις και άλλα.
Με λόγο μεστό ο κ. Καλαντζής αντέκρουσε όλες τις αιτιάσεις της απέναντι πλευράς για την οποία -όπως είπε- ακολουθεί την τακτική του “λέγε -λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει”.
Είναι αλήθεια -ανέφερε ότι μετρήσιμο έργο δεν έχουν να επιδείξουν στα οχτώ χρόνια της θητείας τους και βέβαια δεν μπορούν να μπουν στη διαδικασία της σύγκρισης.
Και επειδή δεν έχουν ουσιαστικό έργο να επιδείξουν και επιχειρήματα πετούν λάσπη και συκοφαντούν.
Την Κυριακή να τους δώσουμε την απάντηση που τους αρμόζει”.


Στη συνέχεια ανέφερε ότιέγιναν έργα που άλλαξαν την εικόνα της πόλης και βελτίωσαν την ποιότητα ζωής σε όλο τον Δήμο.
Ποτέ δεν είχαν γίνει τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα σε εποχή κρίσης και μνημονίων.
Όπως έχω ξαναπεί έχουμε δημοπρατήσει πάνω από 46 εκ. Ευρώ για έργα σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου, για όλους τους πολίτες.
Έργα που αφορούν όλους τους τομείς τις Υποδομές, το Περιβάλλον, την Αγροτική Ανάπτυξη, την Κοινωνική πολιτική, τις Σχολικές και αθλητικές Υποδομές, τον Πολιτισμό.
Έργα που καθιστούν το Δήμο μας σύγχρονο και λειτουργικό και τους δημότες συνεχώς και πιο υπερήφανους που ζουν σ’ αυτόν”.
Στη συνέχεια ανέφερε σημαντικά έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα στη Φιλιππιάδα, όπως ο καινούργιος Παιδικός Σταθμός, το υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Καραμανλή, οι αναπλάσεις δρόμων και πλατειών, το Κέντρο Πολιτισμού, η Δημοτική βιβλιοθήκη, οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι αθλητικοί χώροι και άλλα.
Αναρωτήθηκε ποιο είναι το πρόγραμμα της αντίπαλης παράταξης πέρα από κάποιες συμφωνίες που έχει κάνει με τρόπο απροκάλυπτο κάτω από το τραπέζι για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών και συντεχνιακών συμφερόντων. “Αυτό είναι το πρόγραμμά τους” τόνισε χαρακτηριστικά “Η εξυπηρέτηση του μερικού και όχι του συνόλου”
Στο τέλος ευχαρίστησε και τα 105 μέλη της “ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το Δήμο Ζηρού” που έδωσαν με έντιμο και δυναμικό τρόπο τον αγώνα για τη νίκη. Τα ευχαρίστησε και τα συνεχάρη για μία ακόμη φορά καλώντας τα να ανέβουν στο πατάρι, διότι -όπως είπε- σαν μία γροθιά συνεχίζουν τον αγώνα για να πάει ο Δήμο μπροστά, για να κερδηθεί η μάχη της νέας γενιάς αλλά και των επόμενων στις οποίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- θα απολογηθούμε αύριο αν κάτι δεν κάνουμε σωστά σήμερα και αφήσουμε να επιστρέψει ο Δήμος στη στασιμότητα, την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το Δήμο Ζηρού”




Δεν υπάρχουν σχόλια: