Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδρίας 14-5-2019


Συνεδρίασε στις 14/5/2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας σε τακτική συνεδρίαση.
Στην αρχή ο Πρόεδρος του ΔΣ Μάκης Κιάμος-Χήτος ενημέρωσε το σωμα για τα «Καραϊσκάκεια», τις εκδηλώσεις που έγιναν στο Κερατσίνι (12/5/2019) προς τιμήν του ήρωα της επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη. Τόνισε δε πως η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής ήταν πολυμελής και ουσιαστική. Το πρωί στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστη και κατέθεσε στέφάνι ο Προεδρος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Βασίλης Παπαϊωάννου και το μέλος Χριστόφορος Ευθυμίου. Στις απογευματινές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Έφορος Τύπου Χρήστος Τούμπουρος, η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μαρίκα Γκόνη και τα μέλη του ΔΣ Κώστα Ζηκόπουλο και Κώστα Παπαπάνο. Παράλληλα παρέστησαν σε όλες τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας Γιώργος Κουρτέσας και ο ταμίας Δημήτρης Κραμπής.
Ακολούθως, ο πρόεδρος ανκοίνωσε το θάνατο της Όλγας Ζουρνατζίδου, για πολλά χρόνια χορωδού της Πανηπειρωτικής. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της και ο πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα πως στην ταφή της παρέστη ο ίδιος, ο Έφορος Τύπου Χρήστος Τούμπουρος και η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μαρίκα Γκόνη. Ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης τόνισε πως «…ή Όλγα Ζουρνατζίδου ήταν πάντοτε καλόκαρδη και καλόβουλη και τιμούσε την Πανηπειρωτική».
Ανακοινώθηκε πως το μέλος του ΔΣ Θελξιόπη (Λίλιαν) Παπαδοπούλου κατέρχεται ως υποψήφια στις ευρωεκλογές και ως εκ τούτου, σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΣΕ αναστέλλεται κατά την προεκλογική περίοδο η ιδιότητά της ως μέλος του ΔΣ.
Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Γιώργος Κουρτέσας ευχαρίστησε το ΔΣ για την συμμετοχή του στα ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ και ενημέρωσε πως η Ομοσπονδία θα προσκαλέσει το ΔΣ στις γιορτές που θα γίνουν στα Ραδοβίζια.
Συζητήθηκε επιστολή του Συλλόγου Αμμοτοπιτών Άρτας για την καταγγελία που έγινε από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ στην Γ.Σ. ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία νομιμότητάς του συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, εξέδωσε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε ήδη.
Συζητήθηκε το αίτημα του κ. Δημ. Βλαχοπάνου από το Κομμένο Αρτας, να παραχωρήσει η Πανηπειρωτική στην Εταιρεία EarthViewΚΟΙΝΣΕΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και στον σκηνοθετη Εμμανουήλ Γ. Μαύρο, το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ παραγωγής της Πανηπειρωτικής, έτους 2007 για τα μαρτυρικά χωριά. Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα πως απορρίπτει το αίτημα, καθόσον πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο της Πανηπειρωτικής και δεν εκποιείται ούτε και παραχωρείται. Η χρήση του ντοκυμαντέρ για δωρεάν δημόσια προβολή μόνο και ολόκληρο, μπορεί να γίνεται με ειδική άδεια της ΠΣΕ.
Ο επί των πολιτιστικών αρμόδιος Έφορος Πολιτισμού, ενημέρωσε το ΔΣ ότι κατατέθηκε πλήρης φάκελος στο Υπουργείο Πολιτισμού για την χρηματοδότηση της Πανηπειρωτικής το 2019, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ και κατέθεσε στα πρακτικά αντίγρφαο.
Αποφασίστηκε να δημοσιευθούν όλα τα ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ της Γενικής Συνέλευσης και οι αρμόδιες επιτροπές και το προεδρείο να ετοιμάσουν σχέδια ενεργούς προώθησης των αιτημάτων. Ειδικά για τη συμμόρφωση με το ψήφισμα της Γ.Σ. για την εκκαθάριση του μητρώου, συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ.
Το σώμα ενημερώθηκε για την αποτύπωση των περιεχόμενων του «γραφείου Προέδρου» από επιτροπή του Δ.Σ. που κατέθεσε σχετικό πρωτόκολλο.
Η συνεδρίαση διακόπηκε και συνεχίστηκε την Δευτέρα 20/5/2019, με μοναδικό θέμα τη διοργάνωση εκδήλωσης στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Αποφασίστηκε α. Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Σταύρο Καψάλη, το βράδυ της Τετάρτης 3ης Ιουλίου 2019. Σε επόμενο Δελτίο Τύπου θα γίνει πλήρης ενημέρωση του τόπου, του προγράμματος και των συντελεστών της εκδήλωσης. β. Να διοργανωθεί τέλη Σεπτεμβρίου 2019, μεγάλο ημερήσιο λαϊκό Ηπειρώτικο πανηγύρι.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: