Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σοκολατόπιτα


Υλικά για 6 άτομα
250 γραμμ. μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
3/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
1 βανίλια
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα λιώστε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .
Προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε, ρίξτε και 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα, ρίξτε το κονιάκ .
Χτυπάτε τα αυγά σε μπολ με σύρμα και τη βανίλια, και τα ρίχνετε στο υγρό της κατσαρόλας, κατόπιν προσθέστε και το αλεύρι, ανακατεύοντας.
Βουτυρώστε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάστε μέσα το μείγμα. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οc στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.
Περιχύστε με προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας .








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: