Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Προσωρινή σύνταξη για ασφαλισμένους πρώην ΟΓΑ



Την άμεση ψηφιοποίηση των φακέλων πολιτών που κάνουν τα χαρτιά τους για σύνταξη, από νέους που θα προσληφθούν μέσω προγραμμάτων στον ΕΦΚΑ.
Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο.
Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της καθυστέρησης της καταβολής συντάξεων σε ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, στην ΑΜ-Θ, λόγω έλλειψης υπαλλήλων, καθώς μόνο 2 υπάλληλοι εξυπηρετούν όλη την περιφέρεια.
«Από τη στιγμή που θα γίνει η ψηφιοποίηση και περάσουν τα στοιχεία στο σύστημα, θα μπορεί τον έλεγχο να τον διενεργήσει κάποιος υπάλληλος από άλλη περιοχή και έτσι άμεσα να προχωρά η διαδικασία για την σύνταξη», επεσήμανε ο κ. Στογιαννίδης, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε καταθέσει αυτή την πρόταση.
Επίσης ο κ. Στογιαννίδης έθεσε στον κ. Πετρόπουλο και το θέμα της προσωρινής σύνταξης για τους πρώην ασφαλισμένους του ΟΓΑ, καθώς είναι η μόνη κατηγορία που δεν λαμβάνει εισόδημα μέχρι την κανονική σύνταξη, όπως άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: