Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη



Ο Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, επισκέφθηκε,  χθες Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συναντήθηκε με την Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, τους οποίους ενημέρωσε αναλυτικά για την εξέλιξη της πρότασης για το σύστημα rescEU, που αποτελεί πρόταση της Επιτροπής για την ενίσχυση της ικανότητας Ευρώπης στην αντιμετώπιση καταστροφών.

Η πρόταση προβλέπει την ενίσχυση του υφιστάμενου μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, όπως πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, σεισμοί και επιδημίες.
Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η μετεξέλιξη του ευρωπαϊκού μηχανισμού για την Ελλάδα και η δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής δεξαμενής μέσων, πρόταση που υποστηρίχθηκε με την παρέμβαση του Έλληνα Πρωθυπουργού στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σάλτσμπουργκ.

Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, τέλος, ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου για την αναβάθμιση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: