Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Το αδιαχώρητο και φέτος στη "Γιορτή Κρασιού" την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στην ταβέρνα-οινοποιείο "Ζεύκι"


Το αδιαχώρητο έγινε και φέτος στη "Γιορτή Κρασιού" την Κυριακή το μεσημέρι (7.10.2018), στην ταβέρνα-οινοποιείο "Ζεύκι" του κ. Κώστα Βασιλείου, σ' ένα ειδυλλιακό τοπίο, στο Βαθύκαμπο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων .
Διοργανώθηκε για έβδομη χρονιά με πολύ μεράκι από την ταβέρνα-οινοποιείο "Ζεύκι" και τον Σύλλογο Κεντρικών Τζουμέρκων.
Όλοι όσοι παρευρέθησαν δοκίμασαν και απόλαυσαν τα τρία εξαιρετικά κρασιά, λευκό, ημίγλυκο, και κόκκινο! Συνολικά προσφέρθηκαν δωρεάν περίπου 450 κιλά κρασί. Τα νόστιμα φαγητά και οι φανταστικοί μεζέδες κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων όσων τα δοκίμασαν..!


Εκ μέρους του Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων ο πρόεδρος, παιδίατρος Αντώνης Κοντός αφού συνεχάρη τον κ. Κώστα Βασιλείου είπε :
"Καλώς ανταμωθήκαμε φίλες και φίλοι και εφέτος εδώ στο "ναό του Βάκχου" !! Στο "ζεύκι" !! Όπου όλοι όσοι ερχόμαστε εδώ περνάμε "ζεύκι"! Αφού εκτός από το γευστικά κρασιά, όλα τα εδέσματα γίνονται από τα εδώ προϊόντα της περιοχής !
Σε μία συζήτηση που είχα με τον κ. Βασιλείου τον Πρόεδρο όπως τον αποκαλούμε εμείς εδώ, μου είπε: Μόνο τα μακαρόνια αγοράζω γιατρέ μου από την Άρτα, όλα τα άλλα είναι από δω!! Εγώ πάντως προβλέπω πως σε λίγο θα φτιάχνει και δικά του μακαρόνια ο Πρόεδρος !!
Είναι η μοναδική γιορτή κρασιού σε όλα τα Τζουμέρκα.
'Όταν ο κ. Βασιλείου πήρε την σύνταξη και σκέφτηκε να κάνει αυτή την όμορφη επιχείρηση είπε: "Αν δεν κάνω το καλύτερο κρασί δεν ξαναπατάω στο χωριό" !!
Τα κατάφερε όμως πολύ καλά , και με το μοναδικό του κρασί, έκανε γνωστή την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στην Αμερική!!
Μας δίδαξε δε πως παρόμοιες τέτοιες μικρές επιχειρήσεις, που σέβονται το περιβάλλον και είναι στολίδι θα έλεγα για την περιοχή μας, φέρνουν ανάπτυξη και δίνουν δουλειά σε κάποιες οικογένειες.
Συνέχισε πάντα έτσι πρόεδρε τις προσπάθειές σου και εμείς θα είμαστε περήφανοι για εσένα και θα σε καμαρώνουμε !
Η ορχήστρα του Βασίλη Γεραγόρη και το καλό κρασί έφεραν πολύ μεγάλο κέφι και το γλέντι κράτησε μέχρι το βράδυ !


Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Αντώνης Κοντός                                Απόστολος Γκόρος




































Δεν υπάρχουν σχόλια: