Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ο 1ος δρόμος της νίκης στο Καλπάκι!


Στους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδας θα είναι αφιερωμένος ο «1ος Δρόμος της Νίκης» που θα διεξαχθεί στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018».
Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 6 και 13 χλμ που θα διεξαχθεί στο Καλπάκι και διανύσει τη νικηφόρα γραμμή άμυνας που αναχαίτισε την επέλαση των ιταλικών στρατευμάτων. «Ο 1ος Δρόμος της Νίκης θα διεξαχθεί σε έναν ιστορικό τόπο και θα αποτελέσει την έναρξη των ιστορικών εκδηλώσεων. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει  θεσμός, συνδεόμενος με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης σημειώνοντας ότι πριν την έναρξη του αγώνα, στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας και το τάγμα Εθνοφυλακής θα πραγματοποιήσουν, με πλήρη εξάρτηση, πορεία 8 χλμ με τερματισμό το Μνημείο του Μαχητή.
Στις λεπτομέρειες του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 9:30 π.μ. αναφέρθηκε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Τσίμαρης. «Οι αθλητές – δρομείς θα διέλθουν από ιστορικούς χώρους και δρομους του Καλπακίου (Πολεμικό Μουσείο 1940, Ύψωμα «ΜΑΧΗΤΗΣ», Σπηλιά – Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, Δημαρχείο, Εκκλησία κ.α). Η έναρξη και ο τερματισμός θα γίνουν στο μνημείο του Μαχητή ενώ οι διαδρομές θα είναι σε ασφάλτινο δρόμο με χαμηλές υψομετρικές διαφορές. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν κομμάτι αυτών των ιστορικών εκδηλώσεων που αποτίουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν για την ελευθερία» τόνισε.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: