Υλικά για 40 μικρά κρουασανάκια
Για τη ζύμη
1 κούπα γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ καλαμποκέλαιο
1 κ. τσαγιού αλάτι
1 κ. τσαγιού ζάχαρη
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
140 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
140 γρ. μανούρι τριμμένο
150 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το γάλα και διαλύστε τη
μαγιά ,προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά,
δηλαδή το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και
το αλεύρι.
Ζυμώστε να γίνει μια ζύμη εύπλαστη
και μαλακή και της δίνω τη μορφή φρατζόλας.
Χωρίστε με το μαχαίρι σε πέντε κομμάτια,
κάθε κομμάτι το ανοίγετε με τον πλάστη
σε στρογγυλό φύλλο και με μαχαίρι και
κόψτε σε οκτώ κομμάτια.
Βάλτε τη γέμιση στη φαρδιά άκρη και
τυλίγω, με τον τρόπο που τυλίγουμε τα
κρουασάν.
Λιώστε τη μαργαρίνη βάλτε από την
μισή ποσοτητα σε κάθε ταψί του φούρνου
(ρηχό και βαθύ) και αφού μοιράσετε τα
κρουασάν σε κάθε ταψί αφήστε στους 150
βαθμούς στον κλασσικό φούρνο να
φουσκώσουν.
Στη συνέχεια ανεβάζω τη
θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και γυρίζω
σε ψήσιμο με αέρα και τα ψήνω μέχρι να
πάρουν χρώμα, πουδράρετε με θυμάρι κα
συνοδέψτε με ντομάτα ψιλοκομμένη με
ελαιολαδο.
Καλημέρα στην ομορφη Ηπειρο!!!
--
Tolis
Anastasios
Honorary
President
Director of Chef's
club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου