Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής το πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων για το 2018





Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου. Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για τη φετινή χρονιά, ενώ παρουσιάστηκε το master plan για την τουριστική προβολή που έχει εκπονήσει ο Δήμος Αρταίων, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Στην συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία των όσων αναφέρονται στο σχέδιο τουριστικής προβολής, το οποίο αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για το πώς πρέπει να κινηθούν όλοι οι φορείς της Άρτας, ώστε να καταστεί προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου η περιοχή μας. Παράλληλα, και τη φετινή χρονιά θα επιδιωχθεί η προσέλκυση νέων αγορών, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.
Κατατέθηκαν σημαντικές απόψεις και θέσεις, έγινε γόνιμος διάλογος και τονίστηκε από όλους ότι «κλειδί» για την επίτευξη του κοινού στόχου, δηλαδή της αύξησης της επισκεψιμότητας στην Άρτα, είναι η συνεργασία.


Το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής περιλαμβάνει:
  1. Συμμετοχή του Δήμου Αρταίων σε Εκθέσεις Τουρισμού, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του παραδοτέου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής που εκπονήθηκε το 2016 και συγκεκριμένα:
  • Σε Εκθέσεις Τουρισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον ΕΟΤ.
  • Σε εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος με βάση θεματικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο Θρησκευτικός, ο γαστρονομικός και ο Εναλλακτικός Τουρισμός, τομείς στους οποίους η περιοχή έχει να δείξει αξιόλογο προϊόν.
  • Σε παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της περιοχής σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
  1. Δημιουργία Θεματικών video και φυλλαδίων για το Δήμο Αρταίων με τα ακόλουθα θέματα (μεταφρασμένα και σε άλλες γλώσσες):
  • Φυσιολατρία και δραστηριότητες – εναλλακτικός Τουρισμός
  • Βυζαντινός και Θρησκευτικός τουρισμός
  • Αξιοθέατα (πλέον των μνημείων που αναφέρονται στο Θρησκευτικό Τουρισμό, όπως το Ιστορικό Γεφύρι, καθώς και αναγνωρισμένα ως διατηρητέα κτίρια)
  • Πολιτιστικός Τουρισμός – Εκδηλώσεις
  • Τοπικά προϊόντα και γαστρονομικός τουρισμός
  • Προτεινόμενες διαδρομές και διανυκτερεύσεις (προτάσεις για 3 ώρες – 3 μέρες)
  • Αθλητικός – Ιαματικός – Οικογενειακός - Σχολικός Τουρισμός
3. Δημιουργία και διαχείριση σύγχρονης ιστοσελίδας και λογαριασμών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης για το τουριστικό προϊόν του Δήμου Αρταίων. Η ιστοσελίδα θα υπάρχει και σε ξενόγλωσσες εκδόσεις και θα είναι συμβατή με διάφορα ηλεκτρονικά πρότυπα (θα μπορεί δηλαδή να λειτουργεί και ως Smartphone application και να έχει συμβατότητα με τα κυριότερα λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεφώνων/tablets).
4. Καταχωρίσεις τουριστικού περιεχομένου σε έντυπα και ψηφιακά περιοδικά και ΜΜΕ.
5. Διοργάνωση και υποστήριξη Fam Trips (ταξίδια εξοικείωσης με δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες), προκειμένου να διαφημιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής με άμεσο τρόπο στους επαγγελματίες του Τουρισμού.
6. Συνεργασία με Συμβουλευτική εταιρεία που θα αναλάβει προωθητικές ενέργειες για τον Τουρισμό στην περιοχή μας (Β2Β συναντήσεις, επικοινωνία με Φορείς Τουρισμού κτλ).
7.Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη δημιουργία ενός ευρύτερου Φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης.
8.Βελτίωση υποδομών (θέσεις στάθμευσης κοντά σε αξιοθέατα, σήμανση χώρων, πληροφοριακές πινακίδες, κ.λπ.)
9. Διεύρυνση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής.


Στην συνεδρίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ακόμη: ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Χαρακλιάς, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Γιώργος Πανέτας και Άννα Κουτρούμπα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Συλλόγου «Σκουφάς» Νίκος Λιόντος, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταλυμάτων «Άραχθος» Μαρία Παπαβασιλείου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου και ο Αρχαιολόγος Άρης Βάσιος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Άρτας Βασίλης Μαγκούτης και Δημήτρης Τρομπούκης, η εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Φανή Μπισκανάκη, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης π. Δημήτριος Νικολάου, ο ιδιοκτήτης των Ιαματικών Πηγών στο Χανόπουλο και του Ξενοδοχείου «Μαραθιά» Χρήστος Καραπάνος, η επιχειρηματίας του τουρισμού Μάνου Λίτσα, ο εκπρόσωπος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Διακομιχάλης, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Γιάννης Μανίκας, η Διευθύντρια Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων Μαρία Ανδρέου και ο Προϊστάμενος Τουρισμού Θανάσης Αρκουμάνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: