Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Mελέτη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για την αξιοποίηση του Πεδίου Βολής Πρέβεζας

[Πανοραμική+Παντοκράτορα,+λήψη+από+ελικόπτερο,+(ιδιωτική+φωτογραφία+προστατευόμενη+από+Ν.+2121+-+1993).JPG]



Είναι σύνηθες στην τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά στους ΟΤΑ Α’ βαθμού, η ανάθεση υπηρεσιών αντί αρκετών χιλιάδων ευρώ σε εταιρείες, ώστε να μπορούν να έχουν οι Δήμοι στα χέρια τους «εργαλεία» για να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους.
Ενδεικτική είναι η απευθείας ανάθεση σε μελετητικό γραφείο της Αθήνας της υπηρεσίας Master Plan για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής Παντοκράτορα. Αναμφίβολα η δουλειά που θα γίνει θα αξίζει 100% τα χρήματά της, καθώς οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει το έργο έχουν εξαιρετικά βιογραφικά, ωστόσο λίγοι ίσως έχουν προσέξει στο διαδίκτυο πως υπάρχει μία προσεγμένη μελέτη περίπτωσης για το Πεδίο Βολής σε διπλωματική εργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Ενδιαφέρουσα είναι τόσο η πρόταση που γίνεται, όσο και η κοστολόγηση και ιδιαίτερα το σημείο που αφορά τα έσοδα του Δήμου, που θα μπορούσαν να τον… εκτοξεύσουν. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα βέβαια μία ολοκληρωμένη μελέτη, ωστόσο πολλές φορές στα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (μην ξεχνούμε πως στην Πρέβεζα έχουμε τμήμα που μπορεί να προσφέρει πολλά), υπάρχει μία βάση συζήτησης.

Δείτε στο κεφάλαιο τέσσερα (κλικάρετε πάνω στο εξώφυλλο της εργασίας) το κομμάτι που αφορά την Πρέβεζα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παναγιώτης Τζακώστας.

meleti

Δεν υπάρχουν σχόλια: