Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα μυρωδικών


Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
100 ml ελαιόλαδο
½ κουτ. της σούπας μαντζουράνα ή
½ κουτ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
½ κουτ. της σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
3 κουτ. της σούπας φρυγανιά, τριμμένη
140 ml μπίρα
2 κουτ. της σούπας μέλι
2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 λαδόκολλα
αλάτι, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ρίξτε στο μπλέντερ τον βασιλικό και τη μαντζουράνα, τη φρυγανιά, την μπίρα, το μέλι, , αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Τα χτυπάτε όλα μαζί, μέχρι να δημιουργηθεί μία πηχτή κρέμα.
Παίρνετε μία ποσότητα από το μείγμα και αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλο με προσοχή.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί.
Αν θέλετε, αναμειγνύετε λίγη μπίρα, λίγο ελαιόλαδο, και περιχύνετε το κοτόπουλο με το μείγμα.
Στη συνέχεια βρέχετε τη λαδόκολλά, σκεπάζετε το κοτόπουλο και ψήνετε για περίπου 30-40 λεπτά στους 180ο C. Λίγο πριν το βγάλετε από τον φούρνο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα, για να ροδίσει. Τα συνοδεύετε με ψητά λαχανικά .







Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος





romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: