Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Άδωνις on the road

photo: AdonisGeorgiadi@twitter
                                 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο δρόμο. Όχι, δεν οδηγεί ο ίδιος, αν και δεν αποκλείεται να δούμε selfie με τον υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας σε ρόλο. σοφέρ. Ο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται σε ένα όχημα που μοιάζει περισσότερο με βαν ή τροχόσπιτο παρά με πούλμαν και περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό την κινητοποίηση στελεχών του κόμματός του, ενόψει των εσωτερικών εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι είναι να απορεί κανείς πως δεν επέλεξε διώροφο λεωφορείο για να βλέπει τους οπαδούς του από ψηλά.
Η περιοδεία πολιτικών με λεωφορείο (ή με οποιοδήποτε όχημα που κινείται σε οδόστρωμα τέλος πάντων) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Κι είναι κάτι που επεκτείνεται πέρα από τα, ήδη, πλατιά όρια της πολιτικής. Συγκροτήματα, αθλητικές ομάδες, ακόμη κι επιστήμονες περιοδεύουν στις ΗΠΑ με οχήματα, γυρίζοντας βίντεο και τραβώντας πλάνα, τα οποία αργότερα συνθέτουν εξαιρετικά -συνήθως- ντοκιμαντέρ.

Κι, όμως, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που θα κάνει περιοδεία με όχημα. Δεν είναι ο πρώτος που ασπάζεται τη λογική των Αμερικανών, οι οποίοι «οργώνουν» τις πολιτείες, σταματώντας σε κωμοπόλεις και χωριά, σφίγγοντας τα χέρια αγροτών και κτηνοτρόφων. Ο Στέφανος Μάνος ήταν ο πρώτος και, μάλιστα, η προβολή που επιδιώκει ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ενόχλησε των πρώην πρόεδρο των Φιλελευθέρων.
Δείτε το σχόλιό του στο facebook, το μεσημέρι της Κυριακής:


Ψαξαμε και βρήκαμε 10 χαρακτηριστικές εικόνες και βίντεο από τις περιοδείες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά και στην Ευρώπη, και σας τις παρουσιάζει:

  • Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά τον κόσμο έξω από το λεωφορείο που θα τον μεταφέρει στη Μινεάπολις από το Κάνον Φολς, της Μινεσότα. (Photo: telegraph.co.uk)

  • Κάπου στη μέση του πουθενά, στο Φάρμερσμπουργκ της Αϊόβα, η συνοδεία του Αμερικανού Προέδρου είναι πιο εντυπωσιακή από το ίδιο το πούλμαν του. (Photo: telegraph.co.uk)

  • Τα τζάμια στο πούλμαν του Ομπάμα είναι, φυσικά, αλεξίσφαιρα. (Photo: telegraph.co.uk)

  • Ο Βρετανός Τζον Πρέσκοτ ήταν για πολλά χρόνια ένα από τα δεξιά χέρια του Τόνι Μπλερ. Στιγμιότυπο από την περιοδεία του το 2005, στη βρετανική επαρχεία. (Photo: theguardian.com)

  • Λίγο πριν το 1990, ο χώρος των Εργατικών, ο χώρος των σοσιαλιστών κι αυτός των φιλελευθέρων στη Βρετανία χαρακτηρίζεται από συχνές μετατοπίσεις και συνασπισμούς κομμάτων. Οι Ντέιβιντ Στιλ και Ντέιβιντ Όουεν, πρώτα βιολιά ο καθένας στους χώρους τους, ετοιμάζονται για τις περιοδείες τους. Και διαλέγουν κι οι δύο το ίδιο όχημα, ίδιου χρώματος και -κατά το ήμισυ- του δίνουν το ίδιο όνομα. (Photo: theguardian.com)

  • Όχι και πολύ πρωτότυπο το σλόγκαν της Μάργκαρετ Θάτσερ. Αργότερα, οι επικοινωνιολόγοι είπαν πως το να βάζεις το μικρό όνομα κι όχι το επώνυμο στα σλόγκαν δημιουργεί την αίσθηση στον ψηφοφόρο πως ικανοποιείς τη ματαιοδοξία σου. (Photo: theguardian.com)
  • O Τζορτζ Μπους (ο... πρώην του Ομπάμα, όχι ο «πρώτος») γύρισε τις ΗΠΑ κι η εταιρεία που προσέλαβε για τη διαφήμισή του έκανε τα παρακάτω video. Τυπική αμερικανική αισθητική από το Τέξας.


  • Πίσω στο 1992, όταν οι Μπιλ Κλίντον και Αλ Γκορ «όργωναν» την Αμερική από το Κλίβελαντ και το Οχάιο, μέχρι την Πενσυλβάνια και τη Νέα Υόρκη. Τότε, ο Κλίντον ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών κι ο Γκορ Γερουσιαστής. Και τους δύο συνόδευαν οι γυναίκες τους. Δείτε το βίντεο εδώ
  • Στο σήμερα, ο Τεντ Κρουζ γυρίζει τις ΗΠΑ προς άγραν ψήφων. Δείτε χαρακτηριστικά:
  • Και δεν είναι μόνο πολιτικοί. Γυναίκες... μιας κάποιας ηλικίας μπαίνουν σε πούλμαν και πηγαίνουν από πολιτεία σε πολιτεία, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τους πολιτικούς και τον τρόπο που πρέπει αυτοί να κινούνται στην καθημερινότητά τους και στην επαφή με τους πολίτες, αλλά και τον ρόλο που έχει η Εκκλησία στην Αμερική.

  • Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο της καμπάνιας του

Δεν υπάρχουν σχόλια: