Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τρεις Έλληνες στην λίστα με τους σημαντικότερους ανθρώπους της μόδας

Τρεις Έλληνες στην λίστα με τους σημαντικότερους ανθρώπους της μόδας






Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ιστοσελίδα Businessoffashion.com παρουσίασε τη λίστα BoF 500, την ​​πιο σημαντική λίστα στο χώρο της μόδας που περιλαμβάνει τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας σήμερα σε περισσότερες από 55 χώρες.
Η BoF 500 περιλαμβάνει κορυφαίους σχεδιαστές, στελέχη, μοντέλα και μούσες, οι πωλητές, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, τεχνολογικούς πρωτοπόρους, φωτογράφους, στυλίστες και creative directors που οδηγούν συλλογικά τον κόσμο της μόδας προς τα εμπρός. Κάθε χρόνο, η ομάδα του BoF κάνει μετρήσεις στην υπάρχουσα BoF 500 κοινότητα για τις υποψηφιότητες, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα με την ανάλυση των δεδομένων και την έρευνα για να ξεθάψει νέα ονόματα από όλες τις γωνιές του πλανήτη.
Η Ελλάδα είναι για μια ακόμη χρονιά παρούσα με 3 αντιπροσώπους. Στη λίστα βρίσκουμε τη Μαίρη Κατράντζου, τον Τομ Καρτσώτη και τον Πάνο Γιαπάνη, οι οποίοι έχουν ήδη αφήσει το αποτύπωμα τους στον κόσμο της μόδας και το γεγονός πως περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα για ακόμη μια χρονιά το επιβεβαιώνει με τον πιο περίτρανο τρόπο.
Διαβάστε όσα αναφέρονται στη λίστα για τους 3 Έλληνες:

1.Μαίρη Κατράντζου
katrantzou3

Έχοντας ξεκινήσει την ομώνυμη συλλογή της το 2008, η σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου με έδρα το Λονδίνο κέρδισε άμεσα την αναγνώριση και τον θαυμασμό για τα μοναδικά της σχέδια.
Το 2010, της απονεμήθηκε το πολυπόθητο βραβείο Swiss Textiles, ακολουθούμενο από το βραβείο British Fashion ως ανερχόμενο ταλέντο στη γυναικεία μόδα.
Στις πρόσφατες συλλογές της κατευθύνει το σχεδιασμό σε μια νέα κατεύθυνση με καινοτομίες στην εκτύπωση σχεδίων και στο σχεδιασμό της κλωστοϋφαντουργίας.

2. Tομ Καρτσώτης
kartsotis
Το 1984, ο Tom Kartsotis, είχε μόλις στα 24 του εγκαταλείψει το κολέγιο και είχε άρχισε να φτιάχνει φτηνά ρολόγια μόδας στο Χονγκ Κονγκ με την επωνυμία Fossil. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Κώστας, ένα πρώην στέλεχος της Sanger Harris, βοήθησε να βρεθούν τα ρολόγια σε πολυκαταστήματα.
Σε λιγότερο από δέκα χρόνια αναπτύχθηκε από μια μικρή εταιρεία ρολογιών σε ένα παγκόσμιο εμπορικό Brand, πουλώντας ρολόγια, τσάντες και ρούχα αξίας 3,2 δις$ σε ετήσια βάση. Ο Τομ ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2000 και παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το 2010. Κατέχει ακόμα ένα μικρό, αλλά απόρρητο μέρος της εταιρείας.
Το 2003, ίδρυσε την εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου και εμπορικής διαχείρισης της φίρμας του, την Bedrock Manufacturing Co.
Ο Τομ δραστηριοποιείται σε καθημερινή βάση για τη διαχείριση της Bedrock και των διάφορων brands. Το 2011, ίδρυσε την Shinola που παράγει σήμερα 500.000 υψηλής ποιότητας ρολόγια το χρόνο, καθώς και ποδήλατα, δερμάτινα είδη και χειροποίητα ημερολόγια.

3. Πάνος Γιαπάνης
yiapanis2

Γεννημένος στην Ελλάδα, ο στυλίστας και fashion editor, Πάνος Γιαπάνης είναι γνωστός για τα προχωρημένα editorial μόδας, με τη νεανική κουλτούρα. Διαθέτει μακροχρόνιες δημιουργικές σχέσεις με τον Rick Owens και τον Ricardo Tisci και έχει συνεργαστεί σε αρκετές καμπάνιες για τον Owens και τον Givenchy, καθώς και με το styling στα shows τους.
Τακτικά εργάζονται με εξέχοντες φωτογράφους μόδας όπως ο Steven Meisel, ο Nick Knight στον Mert Alas και Marcus Piggot και σε περιοδικά όπως το Vogue Italia, Harpers Bazaar και το W. Τον Απρίλιο του 2013 έγινε ο fashion director στο περιοδικό Love.
Ο Πάνος έχει εργαστεί σε καμπάνιες για τους οίκους μόδας Chanel, Dolce & Gabbana και Stella McCartney.



Δεν υπάρχουν σχόλια: