Από σήμερα μπήκε σε ισχύ η αύξηση του ΦΠΑ στην
εστίαση και η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε
κάποιες παρανοϊκές και ακαταλαβίστικες διαφοροποιήσεις. Πιο
συγκεκριμένα:
Κρέας χοιρινό νωπό, κατεψυγμένο ή διατηρημένο με απλή
ψύξη, συσκευασμένο ή μη, ολόκληρο, σε τεμάχια ή μέρη, με κόκαλα ή μη:
13%
Σουβλάκι χοιρινό κρεοπωλείου χωρίς προσθήκες ή άλλη επεξεργασία:
13%
Σουβλάκι χοιρινό κρεοπωλείου με προσθήκες π.χ. αλατισμένο, με ελιές,
πιπεριές, ντομάτες, μπέικον κλπ, ή προψημένο ή αλλιώς παρασκευασμένο:
23%
Κιμάς μεικτός π.χ. χοιρινό - μοσχάρι: κατά περίπτωση ανάλογα με την
περιεκτικότητα - άνω του 50% χοιρινό: 13%, αλλιώς: 23%
Μπριζόλες
χοιρινές, νωπές, κατεψυγμένες ή διατηρημένες με απλή ψύξη, όχι αλλιώς
επεξεργασμένες : 13%
Τεμάχια κοτόπουλου, π.χ. στήθος ή μπούτι, κατεψυγμένο ή
διατηρημένο με απλή ψύξη, συσκευασμένο ή μη, αλλά όχι αλλιώς επεξεργασμένο :
13%
Τεμάχια κοτόπουλου παναρισμένα, ψημένα ή προψημένα ή αλλιώς
επεξεργασμένα : 23%
Εντόσθια, λουκάνικα, λαρδί, μπέικον, αλλαντικά κλπ.
από οποιοδήποτε κρέας : 23%


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου