Πιθανώς πρόκειται για τον πιο τρελό λαό της Ευρώπης-για να μην μιλήσουμε για ηλιθιότητα, κάτι που θα πέσει βαρύ σε πολλούς.

Ο σοφός λαός χθες απέρριψε την πρόταση των εταίρων και σήμερα προσεύχεται έτοιμος να υπογράψει μια ακόμη πιο επώδυνη. Ηδη τόσο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όσο και την καγκελαρία υπήρξε ενημέρωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα χρέους.
Ο τρόμος όμως στην ιδέα ότι θα μας πετάξουν από την Ευρωζώνη έστειλε τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια σύσκεψη-θρίλερ εάν δεν επρόκειτο για μια παρωδία που ταιριάζει γάντι στην ψυχοπαθολογία ενός λαού ο οποίος επί αιώνες έχει συνηθίσει στο πελατειακό κράτος και στην λογική της ήσσονος προσπάθειας.
Ετσι για να μην γίνει η αξιολόγηση των κηφήνων του Δημοσίου (εδώ όπου διαχρονικά παρατηρούνται φαινόμενα τύπου Τσοτσορού) η Ελλάδα ρισκάρει την παραμονή της στο ευρώ.
Οι δανειστές μιλάνε για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή και οι αρμόδιοι υπουργοί προσλαμβάνουν και άλλους κηφήνες στο Δημόσιο. Ετσι αντιλαμβάνονται τις μεταρρυθμίσεις.
Σαν τους υπουργούς όλων των κυβερνήσεων που καταγγέλουν τα κανάλια αλλά ξημεροβραδιάζονται ως τηλεοπτικές πόρνες στα studio τους.
Αυτός ο σοφός λαός λοιπόν, απέρριψε με το Δημοψήφισμα της Κυριακής το σχέδιο συμφωνίας που συζητούν μια μέρα μετά οι αρχηγοί των κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ηδη ο έλληνας πρωθυπουργός πετάει αύριο στις Βρυξέλλες έχοντας στις αποσκευές του το σχέδιο συμφωνίας που απέρριψε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός.
Το θετικό σενάριο θα είναι το σχέδιο να γίνει αποδεκτό από τους εταίρους-όσο για τον χαχόλο λαό ετοιμάζεται να κάνει δημοψήφισμα για το μαγιό της Φαίης.
Υ.Γ. Το μόνο κέρδος του παπαροδημοψηφίσματος είναι η παραίτηση Σαμαρά και η αποπομπή Βαρουφάκη!!!