Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ: Άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων


ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα που έχει απομείνει και πρέπει να αξιοποιήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις που παίζονται στις πλάτες τους παθητικά. Δε φταίνε για την ανεργία τους, δεν τους χαρίζεται το επίδομα. Αντιθέτως πρέπει εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε από κοινού εργαζόμενοι-άνεργοι συνολικά μέτρα προστασίας και ανακούφισης.

Σε αυτές τις συνθήκες επείγει η πλήρης κάλυψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων. Κανένας άνεργος χωρίς επιδότηση. Κανένας άνεργος να μη βρίσκεται απροστάτευτος, χωρίς βοήθεια.

Να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας!

H Διοίκηση του ΟΑΕΔ κατά την περίοδο που έδινε με ευκολία τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤΕ δήλωνε πως τα χρήματα για τα επιδόματα των ανέργων καθώς και τα χρήματα των άλλων επιδομάτων, είναι εξασφαλισμένα. Παρόλα αυτά, ο ΟΑΕΔ κρύβεται πίσω από τις υπουργικές αποφάσεις της τραπεζικής αργίας και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ζωή των ανέργων και των οικογενειών τους.

Στέλνει τους ανέργους στις ουρές των ΑΤΜ για να πάρουν 50άρι-50άρι το ήδη πενιχρό και κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας. Για τους πιο άτυχους που δεν έχουν κάρτα, το ποσό που μπορούν να κάνουν ανάληψη φτάνει τα 120 ευρώ τη βδομάδα.

Δεν μπορεί να υπάρχει άνεργος που θα πάρει το επίδομά του τον επόμενο μήνα, δηλαδή στην ουσία να συμπίπτει χρονικά με το επόμενο! Το επίδομα ανεργίας για τον άνεργο είναι ανάσα ώστε να καλύπτει τις πλέον βασικές και άμεσες ανάγκες. Δεν μπορεί να μπαίνει στο σταγονόμετρο. Ο ΟΑΕΔ να βρει τώρα τρόπο π.χ. με ταχυδρομικές επιταγές ή μέσα από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, ώστε να πάρουν όλοι οι άνεργοι άμεσα και χωρίς χρονοτριβή το επίδομα στην ολότητά του.

Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και όχι με το κεφάλι σκυμμένο!
Να απαιτήσουμε:

  • Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους.
  • Να μην επιτρέψουμε τη μείωση ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων. Άμεση καταβολή στην ολότητα τους.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
  • Καμία πληρωμή σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ. Απαγόρευση διακοπής νερού-ρεύματος-τηλέφωνου Διαγραφή χρεών για λογαριασμούς-καταναλωτικά δάνεια όλων των ανέργων.
  • Επέκταση της δωρεάν μετακίνησης για όλους τους ανέργους σε όλα τα ΜΜΜ, σε όλες τις πόλεις, χωρίς χρονικούς όρους και προϋποθέσεις.
  • Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε μικρούς επαγγελματίες και έμπορους, σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.
Συνάδελφοι μας, γείτονές μας, που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους.

Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση!

Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό με τις επιτροπές αλληλεγγύης που συγκροτούνται, να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!

Καλούμε τους ανέργους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, με τις επιτροπές ανέργων σε κάθε γειτονιά, με τις λαϊκές επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί παντού. Να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ!

Να μην βρεθεί κανείς άνεργος, απολυμένος, απλήρωτος μόνος του απέναντι στον εργοδότη και στο κράτος.
                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: