Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Χάνει το κόμμα κάτω από τα πόδια του ο Αλέξης;


«Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας», όπως έλεγε και ο Λένιν



Ο μπαρουτοκαπνισμένος από διασπάσεις Παναγιώτης Λαφαζάνης, φαίνεται πως δε αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Ελέγχοντας περίπου το 40% της Κεντρικής Επιτροπής και με γερές βάσεις στον κομματικό μηχανισμό ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας "σήκωσε το γάντι" μέσα από το isrka.gr και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου, σε όλη την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Όπως επισημαίνει ο στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη Νίκος Πέρπερας «ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι στις 12 Ιουλίου, ύστερα από πεντέμιση μήνες διαπραγμάτευσης, δεν είχε το παραμικρό εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην απόλυτη άρνηση των δανειστών». 
Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει μία σειρά παραλείψεις, λάθη και αδράνειες του Μεγάρου Μαξίμου όπως ότι «δεν προχώρησε από την πρώτη στιγμή σε εθνικοποίηση των τραπεζών, αναστολή πληρωμών ενόψει της διαπραγμάτευσης, αλλά επέμενε να πληρώνει κανονικά τους δανειστές, αφαιμάζοντας τα δημόσια ταμεία»
Κατηγορεί με άλλα λόγια τον κ. Τσίπρα και την παρέα του για έλλειψη εντιμότητας. Και «η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας», όπως έλεγε και ο Λένιν. 
Παράλληλα κάνει λόγο για μια συμπαιγνία μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εξοντωθούν όσοι καταψήφισαν τη συμφωνία. Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Τέλος, μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ατόφια τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης μερίδας του κόμματός του από την πλευρά των πιο επιθετικών, συστημικών μίντια. Εκείνων, δηλαδή, που μέχρι χθες "σταύρωναν" τον Αλέξη Τσίπρα και την παράταξή μας, ενώ σήμερα βρίσκονται ξαφνικά να του χτυπούν φιλικά την πλάτη»
Ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει και χάνει το πιο σημαντικό του στήριγμα, και κυρίως το πιο καθοριστικό πεδίο δράσης για κάθε Αριστερό: Την κομματική βάση. Δεν είναι τυχαίο πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει τη σύγκλιση των κομματικών οργάνων όσο πιο μετά γίνεται. Ξέρουμε, πως αν ήταν στο χέρι του, δε θα τα συγκαλούσε μέχρι.τις εκλογές. 
Ακριβώς γιατί θα είναι ένας πρόεδρος με λαβωμένη κοινοβουλευτική ομάδα και χωρίς κανένα έλεγχο του κόμματος. Για τον Αριστερό ψηφοφόρο το κόμμα είναι κάτι ιερό και οι αποφάσεις οφείλουν να είναι αποτέλεσμα κομματικών διαδικασιών και ζυμώσεων. 
Αν μέσα σε όλα αυτά λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι «ενδεχομένως να είναι αναπόφευκτη η διάσπαση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», η δυναμική ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι είναι ήδη απέναντι, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα στους δρόμους και η Ζωή σχεδόν απειλεί πως θα στείλει την κυβέρνηση στο Ειδικό Δικαστήριο, τότε ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεκίνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: