Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο Αμβρακικός στο επίκεντρο των ερευνών του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας "Αρχέλων"

Ο Αμβρακικός στο επίκεντρο των ερευνών του "Αρχέλων"

Στο επίκεντρο των ερευνών του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας "ΑΡΧΕΛΩΝ" θα βρεθεί για ακόμη μια φορά ο Αμβρακικός Κόλπος.

Πιο συγκεκριμένα από τις 20 Ιουνίου έως και τις 20 Αυγούστου 2015, μέλη και επιστήμονες του Συλλόγου θα βρίσκονται στην περιοχή και θα προχωρήσουν στη σύλληψη θαλάσσιων χελωνών από μικρό σκάφος και μαρκάρισμα με αριθμημένα σήματα για παρακολούθηση των κινήσεών τους. Επίσης θα λαμβάνεται δείγμα ιστού για γενετική ανάλυση.


xelwna3



Παράλληλα θα γίνει συλλογή σχετικών στοιχείων από αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, καθώς και από αλιείς, οστρακοκαλλιεργητές και ιχθυοκαλλιεργητές με παράλληλη ενημέρωσή τους, ενώ θα γίνει και δοκιμαστική λειτουργία τηλεχειριζόμενου μοντέλου για καταγραφή των χελωνών στη θάλασσα.


Ο Σύλλογος έχει ενημερώσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και έχει πάρει τη σχετική άδεια και ευελπιστεί ότι μέσα από την προσπάθεια αυτή θα αποκομίσει σημαντικά στοιχεία τα οποία θα συμβάλλουν στην προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, μιας μορφής θαλάσσιας ζωής που τα τελευταία χρόνια απειλείται συστηματικά αφού δεκάδες χελώνες εντοπίζονται νεκρές στην παράκτια ζώνη του Αμβρακικού και του Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: