Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Στέργιος Γιαννάκης, Βουλευτής Πρέβεζας: ''Ψυχραιμία, σύνεση και λογική ενόψει του δημοψηφίσματος''

giannakis

Με ένα σημαντικό πολιτικό κείμενο, ο βουλευτής της Ν.Δ. Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης απευθύνεται στους συμπατριώτες μας ενόψει του δημοψηφίσματος, καλώντας τους να αποφασίσουν με βάση τη σύνεση και τη λογική. 


Στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

Θεωρώ ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι μια δυσάρεστη για τη χώρα επιλογή, χωρίς πρακτικό περιεχόμενο και αποτέλεσμα, αφού το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σε μια στιγμή που στην Ελλάδα απαιτείται εθνική συναίνεση σύμπνοια και συνεννόηση η Κυβέρνηση αναβιώνει διχαστικά διλήμματα καικαταφεύγει σε πρακτικές που οδηγούν στην κοινωνική διάσπαση και το διχασμό, επιλογές που θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία μας και θα φανούν άμεσα.
Σημειώνω το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι προθεσμίες και οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον εκλογικό Νόμο, δεν μπορώ να παραβλέψω το ότι θα υπάρξουν τεχνικές δυσκολίες όπως ψηφοδέλτια, εκλογικοί αντιπρόσωποι, σύνταξη ειδικών εκλογικών καταλόγων κ.τ.λ. και αυτά σε πέντε μόνο ημέρες!
Δεν αντιπαρέρχομαι όμως το ότι αυτή η εξ υφαρπαγής διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αποτελεί θεσμική εκτροπή γιατί εδράζεται πάνω σ' ένα ανυπόγραφο και ανύπαρκτο κείμενο, αφού το απέσυραν οι εταίροι και οι δανειστές μας!
Είναι η ύστατη καταφυγή της Κυβέρνησης προκειμένου να νομιμοποιήσει την επιλογή της να επιβάλλει τα μέτρα των 47 σελίδων, των 8 δις ευρώ - το μεγαλύτερο Μνημόνιο απ' όλα - που έχουν προτείνει και έχει υπογράψει ο ίδιος ο Τσίπρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έπαιξε με την απελπισία των ανθρώπων, επέτυχε μια πύρρειο νίκη, ευτέλισε επί 6 μήνες οποιαδήποτε έννοια διαπραγμάτευσης, δεν κατάφερε να εφαρμόσει την εντολή αναστροφής του οικονομικού κλίματος, αντίθετα οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση, δεν τερμάτισε τη λιτότητα - όπως υποσχέθηκε - και τώρα οδηγεί τη χώρα σε μια εθνική περιπέτεια με αχαρτογράφητες και απροσδιόριστες συνέπειες.
Η κοινωνία εξουθενωμένη, πικραμένη και απογοητευμένη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με ανησυχία και φόβο, αδειάζοντας ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα.
Μέχρι την επόμενη Κυριακή, ο χρόνος είναι λίγος, τα αινίγματα πολλά και τα σκοτεινά σημεία περισσότερα.
Αυτή την ώρα της πλήρους κυβερνητικής ανευθυνότητας, η απόλυτη ευθύνη βαραίνει τους ώμους των πολιτών που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα επιλέξουν αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ ή να πάνε στη δραχμή, με ότι και αν σημαίνει αυτό.
Ο κόσμος, οι πολίτες καλούνται να μην υπακούσουν σε εκβιαστικά διλήμματα και να μην υψώσουν διαχωριστικές γραμμές.
Ψυχραιμία σύνεση και λογική απαιτείται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: