Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Οι Ευρωπαίοι «δε θα εγκαταλείψουν» τους Έλληνες, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς

Οι Ευρωπαίοι «δε θα εγκαταλείψουν» τους Έλληνες, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς

«Αν πουν ''Οχι'', θα πρέπει να εισάγουν άλλο νόμισμα μετά το δημοψήφισμα», είπε την Πέμτπη ο Μάρτιν Σουλτς. Ωστόσο οι δηλώσεις του δόθηκαν στην δημοσιότητα την Κυριακή

    

Με νέα δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, διαμηνύει ότι οι Ευρωπαίοι "δεν θα εγκαταλείψουν" τους Έλληνες, έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα "όχι", και θα μπορούσαν να χορηγήσουν γρήγορα στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις.


Από τις στήλες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, ο κ. Σουλτς διαβεβαίωσε ότι «δε θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Ίσως να πρέπει να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν», ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν στις Βρυξέλλες κεφάλαια που μπορεί να κινητοποιηθούν γι' αυτό». 

Δε δίστασε, όμως, να ρίξει τα βέλη του στην ελληνική κυβέρνηση καθώς όπως υποστήριξε οδήγησε τη χώρα σε ένα αδιέξοδο και ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι' αυτό, «θα τους βοηθήσουμε. Όμως τέτοιες έκτακτες αρωγές "δεν αποτελούν μια λύση διαρκείας", προειδοποίησε ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Νωρίτερα είχαν γίνει γνωστές δηλώσεις του κ Σουλτς, τις οποίες έκανε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk
την περασμένη Πέμπτη, παρόλα αυτά δόθηκαν στην δημοσιότητα την Κυριακή. Σύμφωνα με αυτές, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιούσε ότι ένα πιθανό «Όχι» στο δημοψήφισμα θα σημαίνει και την έκδοση ενός νέου νομίσματος. 

«Θα παραμείνει στο ευρώ η Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα; Αν πουν ''Όχι'', θα πρέπει να εισάγουν άλλο νόμισμα μετά το δημοψήφισμα, γιατί το ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής», είπε χαρακτηριστικά. 

«Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της Ευρωζώνης. Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία με κάνουν να ελπίζω ότι οι Έλληνες σήμερα δεν θα ψηφίσουν "όχι"», κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: