Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, ώρα 20.00', πλατεία Παπαδωτών Πρέβεζας, ''5η Βραδιά Πνεύματος & Πολιτισμού Παπαδατών''. Παρουσίαση του συλλογικού συλλεκτικού βιβλίου : ''Έτσι μάθαμαν γράμματα".



Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, ΏΡΑ 20.00'  οργανώνεται στην Πλατεία Παπαδατών  Πρέβεζας, η "5η Βραδιά Πνεύματος & Πολιτισμού Παπαδατών'', κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση του Συλλογικού & Συλλεκτικού Βιβλίου : ''Έτσι μάθαμαν γράμματα".
Το Συλλογικό και Συλλεκτικό έργο ''Έτσι μάθαμαν γράμματα", στις 416 σελίδες του περιέχει καταγραμμένες διηγήσεις, μαρτυρίες, αναμνήσεις και βιώματα δέκα εννέα Ηπειρωτών συντακτών-συνεργατών, από τη Σχολική & Γυμνασιακή τους ζωή κατά την περίοδο 1940-1965, με οργάνωση και επιμέλεια της ομάδας της "Απείρου Χώρας" και του Σωκράτη Βασιλείου.
Στόχος της συγγραφής του έργου αυτού ήταν και είναι η καταγραφή των συνθηκών διαβίωσης και φοίτησης στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια τη δύσκολη εικοσιπενταετία 1940-1965, χάριν της ιστορίας, αλλά και χάριν της γνωριμίας αυτών των συνθηκών από τις επερχόμενες γενιές. 

Πρόσκληση 
Ο Δήμος Ζηρού, η Δ. Ε. Θεσπρωτικού, το Δ.Δ. Παπαδατών
και το περιοδικό "Ήπειρος Άπειρος Χώρα"
σας προσκαλούν
στην Πνευματική & Πολιτιστική Εκδήλωση
''Βραδιά Πνεύματος & Πολιτισμού Παπαδατών''
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 & ώρα 8.00 μ.μ.
στην Πλατεία Παπαδατών. 
Παρουσίαση
του Συλλογικού & Συλλεκτικού βιβλίου
''Έτσι μάθαμαν γράμματα".
Είσοδος ελεύθερη
Οργάνωση: 
*Δήμος Ζηρού
*Εκδόσεις "Άπειρος Χώρα"
*Χορηγός Επικινωνίας: "Ήπειρος Άπειρος Χώρα"
Τηλ. επικοινωνίας: Σωκράτης Βασιλείου : 6932708820

Πρόγραμμα Εκδήλωσης 
Συντονιστής: Αλεξάνδρα Κωστάκη, ποιήτρια-συγγραφέας
Μέρος Α΄ . 
Χαιρετισμοί:
1.Εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής.
3.Προέδρου Δ.Δ. Παπαδατών.
4.Σωκράτη Βασιλείου, Επιμελητή Έκδοσης.
Μέρος Β΄. 
Παρουσίαση του Βιβλίου
Αφηγητής: Γιώργος Γιάννος, εκπ/κός-συγγραφέας
1.1940.Πόλεμος : Σχόλιο Αφηγητή. Ανάγνωση αποσπασμάτων από το κείμενο του Β. Μπόκια. Διαβάζει η Σπυριδούλα Βασιλείου.
2.Κατοχή-Αντίσταση. Σχόλιο Αφηγητή. Ανάγνωση αποσπασμάτων από το κείμενο του Μ. Παπαστεργίου. Διαβάζει η Αθηνά Βασιλείου.
*Ο Βασίλης Τσούκης, ερμηνεύει 2 τραγούδια της εποχής.
3.Εμφύλιος : Πόνος και αίμα. Σχόλιο Αφηγητή. Ανάγνωση αποσπασμάτων από τα κείμενα των: Αρ. Σχισμένου, Κων. Βασιλείου, Αλ. Τζούλη. Διαβάζει η Σπυριδούλα Βασιλείου.
4.1950-'55 : Περίοδος πενίας και ανέχειας. Σχόλιο Αφηγητή. Ανάγνωση αποσπασμάτων από τα κείμενα των: Σπ. Βασιλείου, Φ. Μπατσούλη και Τ. Παπαδημητρίου. Διαβάζει η Αθηνά Βασιλείου.
*Ο Βασίλης Τσούκης, ερμηνεύει 2 τραγούδια της εποχής.
5.1955-'60 : Αγώνας και μόχθος. Σχόλιο Αφηγητή. Ανάγνωση αποσπασμάτων από τα κείμενα των: Αλ. Κωστάκη, Γ. Ράπτη, Μητς Μήτση και Σωκ. Βασιλείου. Διαβάζει η Σπυριδούλα Βασιλείου.
6.1960-'65: Ροδίζει η αυγή. Χαμόγελα. Σχόλιο Αφηγητή. Ανάγνωση αποσπασμάτων από τα κείμενα των: Β. Τσούκη, Θ. Στράτη και Μ. Σακκά.
*Ο Βασίλης Τσούκης, ερμηνεύει 2 τραγούδια της εποχής.
7.Αντιφώνηση : Βασίλης Μπόκιας.
8. Επίλογος από Σωκράτη Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: