Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας, παρουσιάζει με την συνεργασία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και τον Δήμο Βόλου το Ηπειρώτικο έθιμο ''Το Καγκελάρι'', το Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 18.30' στο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ και την παραλία του Βόλου.


Ένα από τα ιστορικότερα έθιμα της Ηπειρώτικης παράδοσης, που έχει τις ρίζες του, την περίοδο της Τουρκοκρατίας στη χώρα, ''Το Καγκελάρι'', παρουσιάζει η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας, με την συνεργασία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και τον Δήμο Βόλου, το Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 18.30' στο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ και την παραλία του Βόλου.


Συμμετέχουν, πολιτιστικοί Σύλλογοι από την Ήπειρο, αποδημικοί Σύλλογοι και Αδελφότητες της Αττικής και το 2ο Γυμνάσιο Άρτας που επιπλέον θα παρουσιάσει και δρώμενα της περιοχής Ξηροβουνίου και Αμμοτόποτου Άρτας.


Με την ολοκλήρωση της παράστασης θα ακολουθήσει έξοδος των χορευτικών συγκροτημάτων στην παραλία του Βόλου, όπου και εκεί θα αναβιώσουν το παραδοσιακό ηπειρώτικο έθιμο- χορό με την συνοδεία παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής κομπανίας.

Η εΊσοδος στο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ θα είναι ελεύθερη.

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας καλεί τους Ηπειρώτες της περιοχής, αλλά και όλους τους Βολιώτες να παραστούν στην παραλία του Βόλου και να απολαύσουν το παραδοσιακό δρώμενο.

Δείτε ένα βίντεο από το Καγκελάρι, έτσι όπως χορεύεται στη Ροδαυγή της Άρτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: