Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Δρυός πεσούσης πᾶς ἀνήρ ξυλεύεται

Ανάρτηση της σελίδας Σελλάδες Άρτας στο Facebook.

Ραγδαίες εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Νικολάου Σκουφά και δυστυχώς όχι  θετικές όμως, όπως σωστό θα ήταν  για τον κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο…

Τα ταμεία άδεια, το Δημαρχείο και οι υπηρεσίες του δήμου κλειστά για δύο ημέρες…σκηνές ροκ στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Παρατηρώντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις, βλέπουμε ένα δήμαρχο να βρίσκεται σε προσωρινό αδιέξοδο, αλλά με μια ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση κρίνοντας από την δηλωσή του μετά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ότι σπίτι τους θα πάνε αυτοί που οδήγησαν το δήμο στο γκρεμό και όχι ο ίδιος.  

Βλέπουμε και διαβάζουμε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες ένα γαϊτανάκι δημοσιεύσεων. Πολλοί ήταν αυτοί… που περίμεναν στη γωνία με ακονισμένα τα μαχαίρια τους…κρίνοντας και καταδικάζοντας τη δημοτική αρχή. Χωρίς όμως να προτείνουν κάποια λύση (πιθανόν να εξυπηρετούν δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα).

Από την απέναντι πλευρά βλέπουμε τα πρωτοπαλίκαρα του δημάρχου να παίρνουν θέση άμεσα, απαντώντας… Εμείς αυτό το επικροτούμε γιατί κατά την γνώμη μας είναι προτιμότερο να υποστηρίξει κάποιος τον επικεφαλή του (στην προκειμένη περίπτωση το δήμαρχο κ. Παπασιώζο) παρά να πράξει σαν Πόντιος Πιλάτος «Νίπτω τας χείρας μου», διαχωρίζοντας τη θέση του και να ανεξαρτητοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση όμως που ανεξαρτητοποιηθεί κάποιος πρέπει να έχει το θάρρος και  να βγει στον κόσμο να απολογηθεί και να εξηγήσει τους λόγους για αυτή του την κίνηση, τι άλλαξε από την πλευρά του επικεφαλή, που ενώ λίγο καιρό πριν, ζητούσαν την ψήφο του κόσμου μαζί και διαχωρίζει τη θέση του. Και μην ξεχνάτε ότι μετά Πόντιο Πιλάτο ήρθε η σταύρωση…

                                                                                                                                                         Εμείς  όλα αυτά τα χρόνια  σχολιάζοντας και επισημαίνοντας την επικαιρότητα τόσο στο διαδίκτυο αλλά και ως συντάκτες στην εφημερίδα  μας τα «Σελλαδίτικα Νέα» απέναντι βέβαια και σε πανίσχυρους διοικούντες έχουμε αποδείξει ότι, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν το ίδιο βέβαια θα κάνουμε και με τη νέα δημοτική αρχή. 

Προσπαθούμε να αφουγκραστούμε την κατάσταση και παραμένουμε νηφάλιοι δίνοντας μια πίστωση χρόνου στον νεοεκλεγμένο δήμαρχο μας.

  •   Λόγω του ότι έχει λιγότερο από 110 ημέρες στην ηγεσία του δήμου.

  •   Λόγω του ότι, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο δημοτικό συμβούλιο δεν κάνει αύξηση στα δημοτικά τέλη όπως του πρότεινε η κεντρική εξουσία, αναγνωρίζοντας βέβαια ότι, εάν ένας συνταξιούχος πληρώσει όλα τα έξοδα του μήνα, του μένει ένα καρβέλι ψωμί και δεν θα του το πάρει… Αυτό το κρατάμε και ως δέσμευση.

  • Και το σημαντικότερο ότι δεν θα δώσουμε αμνηστία σε όλους αυτούς που έφεραν το δήμο σε αυτή την κατάσταση.

Εκ των διαχειριστών της Σελίδας

Κωνσταντίνος Χριστοκώστας, Παναγιώτης Παπαπάνος, Ηλίας Μπούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: