Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Μπαμπίνη. Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη της ποδηλατικής διαδρομής Σαλαμίνα- Σκουληκαριά.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου, 2η ημέρα της ποδηλατικής διαδρομής Σαλαμίνα – Σκουληκαριά Άρτας, κατόπιν συνεννόησης με τον δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκη Ιωάννη τύχαμε θερμής υποδοχής στην Τοπική Κοινότητα Καραϊσκάκης Ξηρομέρου. Πλησιάζοντας προς την Μπαμπίνη ο ποδηλάτης Ανδρέας Γεωργόπουλος ζήτησε να βρούμε ένα μέρος να σταματήσουμε ούτως ώστε να ξεκουραστεί και να πάρει τα απαραίτητα υγρά για να κάνει την διαδρομή μέχρι Αμφιλοχία χωρίς άλλη στάση. Τηλεφώνησα στον κ. Φώτη Μπενέκο να ετοιμάσει παγωμένα νερά γιατί σε 10 λεπτά θα φθάναμε.

Εκεί μας περίμενε η ευχάριστη έκπληξη. Αν και ανημέρωτοι οι κάτοικοι της Μπαμπίνης μαζεύτηκαν αμέσως και μας υποδέχθηκαν πολύ ζεστά και ανθρώπινα. Έδειξαν ενδιαφέρον για το σκοπό της εκδήλωσηςσυζήτησαν με τον ποδηλάτη, τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν καλή δύναμη για την συνέχεια της διαδρομής

Ο κ. Γιώργος Μπαρμπαρούσης συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τον πρόεδρο της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Άρτας Δημήτρη Κραμπή που ήταν και αρχηγός της αποστολής.

Οι ιδιοκτήτες του Καφε- μπάρ ψησταριά “ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ” Φώτης Μπενέκος και Αγλαϊα Μπακογιώργου πρόσφεραν νερά, καφέδες, αναψυκτικά, κέρασαν την οκταμελή αποστολή τσίπουρο και μπύρες ( που μας τόνωσαν αλλά και μας ζάλισαν) συνοδευόμενα με σαλάτες από ντόπια προϊόντα.

Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι , εγώ όμως περισσότερο γιατί οι κάτοικοι του χωριού της γυναίκας μου με “έβγαλαν ασπροπρόσωπο” και με δικαίωσαν γιατί πρότεινα την Μπαμπίνη ως σημείο  διαδρομής και στάσης της ποδηλατοδρομίας.

Χριστόφορος Ευθυμίου.

Υ.Γ. Ελπίζω του χρόνου να ξαναγίνει η διαδρομή  και αν υπάρχει και ψητή προβατίνα, μάλλον άδικα θα περιμένουν στη Σκουληκαριά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: