Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Επίδομα 300 ευρώ και στους υπερήλικες Έλληνες, που κατοικούν στην Β. Ήπειρο...

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ορίζονται ως δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος όλοι όσοι είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς θεωρημένου από ελληνική δημόσια αρχή ή όσων η απόφαση πολιτογράφησης τους ως ομογενών έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ανεξάρτητα από το εάν διαμένουν στην Ελλάδα ή στην Αλβανία. 

Στους δικαιούχους το επίδομα θα καταβάλλεται χωρίς να ισχύουν οι προϋποθέσεις ελάχιστου χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα και χωρίς το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος - το οποίο ανέρχεται σε 360 ευρώ - να μειώνεται κατά 1/35 για κάθε 1 έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα.

Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και η διεκπεραίωση τους θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ. Ειδικά για τους δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα στην Αλβανία η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος θα υποβάλλεται στα Γενικά Προξενεία και την Ελληνική Πρεσβεία.

«Αποκαθίσταται οριστικά μια αδικία εις βάρος ηλικιωμένων ομογενών μας οι οποίοι έχουν ζήσει και έχουν εργαστεί στη χώρα μας αλλά ήταν αντικειμενικά αδύνατον να έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να παίρνουν ένα βοήθημα, που είναι απαραίτητο για την αξιοπρεπή τους διαβίωση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεσμεύθηκε προσωπικά για την επίλυση μιας εκκρεμότητας χρόνων καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

https://katoci.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστο την κυβέρνηση γι αυτό το βοήθημα Πολες φορές το ακούσαμε Πήστέύώ τώρα να εινε άλήθίά

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές έρχονται τί περιμένετε ότι νιαζοντονται για τα γερόντια..