Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Απεβίωσε ο Αντώνης Φούσας, π. υπουργός και παλιό μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας

Με θλίψη  ενημερωθήκαμε ότι ψες το βράδυ απεβίωσε ο Αντώνης Φούσας.

Ο Αντώνης,  με καταγωγή από τη Ρεπετίστα Ιωαννίνων, διακεκριμένος δικηγόρος με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο, διετέλεσε Υπουργός στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Ιωάννη Γρίβα (1989), στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα (1989-1990) και στην Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων Ξενοφώντα Ζολώτα (1990).

Εκλέχτηκε βουλευτής με τη Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων το 1993, 1996 και 2004.

Διετέλεσε (1987-1990) εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων.

Ο Αντώνης, από νεαρή ηλικία είχε ενεργή δράση στη Ηπειρωτική αποδημία. Εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΠΣΕ στο πλευρό του Κώστα Νάση το 1977 και για μια δεκαετία αναδείχθηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης μέχρι και αντιπρόεδρος του ΔΣ. Μέχρι την τελευταία του στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της ΠΣΕ. Τελευταία του προσφορά μόλις πριν ένα μήνα, η συμβολή του στην επιτυχία του πολυαφιερώματος ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ. Η ΠΣΕ (με πρόεδρο τον Ζήκο Ντίνο), όταν αποχώρησε από τη διοίκηση το 1987, τον ανακήρυξε “Πρωτεργάτη”, για την προσφορά του στην Ηπειρωτική Αποδημία και την Ήπειρο γενικότερα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στην Αγία Σοφία του Ψυχικού (Δεν είναι γνωστό ακόμη μέρα και ώρα), και η ταφή στο αγαπημένο του χωριό.

Το ΔΣ της ΠΣΕ, κλείνει το γόνυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: