Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Οι απόγονοι των φαρών του Σουλίου κατέθεσαν τις απόψεις τους για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου



Ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και απογόνων των ιστορικών φαρών  του Σουλίου (Κουτσονικόλα, Ζέρβα και Τζαβέλα ), καθώς και εκπροσώπων της Μητρόπολης Παραμυθιάς και των δημοτικών παρατάξεων του Σουλίου (Κουτσονικόλα, Ζέρβα και Τζαβέλα ) ., παρουσία του δημάρχου Σουλίου  Γιάννη Καραγιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Σταυρούλας Μπραΐμη  Μπότση,  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Σουλίου στην Παραμυθιά. 

Στόχος ο  εμπλουτισμός και η βελτίωση των εθνικών εορτών Σουλίου, σε συνδυασμό με το φιλόδοξο σχέδιο για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σουλίου..

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, άκουσαν τις προτάσεις των απογόνων των φαρών των Σουλιωτών με σκοπό την ολοκλήρωση του προγράμματος παρεμβάσεων και εκδηλώσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί  και δεύτερη συνάντηση στα τέλη Μαρτίου για την οριστικοποίηση των δράσεων και των τελικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο και την Περιφέρεια .

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, επιδίωξη των παρεμβάσεων και των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου, συνυφασμένη με τον ιστορικό πολιτισμό και το φυσικό κάλλος της περιοχής. "Το Σούλι αξίζει την προσοχή και την σκληρή δουλειά όλων μας, ώστε να βγει οριστικά από την αφάνεια και να πάρει την θέση που του αξίζει στο σήμερα, με το βλέμμα στα ιδανικά και τους αγώνες για την ελευθερία της χώρας του χθες. Απαιτείται πανστρατιά τόσο των φορέων όσο και των εθελοντών και σε αυτό αποσκοπούσε η σημερινή συνάντηση.  Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και την προγραμματική σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου", σημείωσε ο Δήμαρχος Σουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: