Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Καλαμαράκια αχνιστά με ούζο


Υλικά για 4 άτομα
1 kg καλαμάρια
200ml ελαιόλαδο
100ml ούζο
100ml λευκό ξηρό κρασί
100 γρ φρέσκο μάραθο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπερίτσα καυτερή
Αλάτι- πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίστε και πλένετε τα καλαμάρια ,τα κόβετε με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι χαράζοντας την εξωτερική πλευρά .
Σε κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέστε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, τα καλαμάρια και το πιπέρι.
Αφήστε τα να τσιγαριστούν για 5’ σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Σβήστε με το ούζο και το κρασί και προσθέστε την πιπεριά. Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και μαγειρέψτε τα καλαμάρια για ακόμα 10’ έως ότου μαλακώσουν. 2’ πριν τα κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέστε το μάραθο και αλάτι.




Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: