Υλικά για 6 άτομα
1 χωριάτικο, κοτόπουλο
3 κ.σ. μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Χυμό από 1 λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής .
Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
,τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ταψάκι .
Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το
ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό
λεμονιού και τα σκόρδα χοντροκομμένα
και το ανακατεύετε.
Αλατοπιπερωστε και καλά, προσθέτετε
ένα ποτήρι νερό και τα φύλλα δάφνης.
πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
50-60 γρ. βούτυρο
200 ml γάλα πλήρες
Αλάτι-λευκό πιπέρι
Πλύνατε και βράστε τις πατάτες με τη
φλούδα τους για 25-30 λεπτά μέχρι να
τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι. Αφήστε
λίγο να κρυώσουν, καθαρίστε τες και
πολτοποιήστε τες απευθείας μέσα στην
κατσαρόλα με το ειδικό εργαλείο.
Βάλτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά,
προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε να
λιώσει. Προσθέστε το γάλα , αλάτι και
πιπέρι, δοκιμάστε και σερβίρετε .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου