Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες η παρουσίαση του βιβλίου"Τραγουδώντας την ξενιτιά", του Χρήστου Τούμπουρου.ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ.


«Χωρίς ανθρώπους μπόρεσα να ζήσω, όμως ποτέ χωρίς τραγούδια»


Στον απόηχο της χθεσινής εκδήλωσης-παρουσίασης του βιβλίου μου «Τραγουδώντας την ξενιτιά» στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).

Πραγματικά ήταν μια αληθινή εκδήλωση που, το πιστεύω απόλυτα, μας άγγιξε και νιώσαμε το δράμα της ξενιτιάς. Κουβαλούμε όλοι μας μια ξενιτιά! Κι ακόμα περισσότερο «Χίλιες πίκρες καταπίνονται. Τα βάσανα της ξενιτιάς μόνο κόμπος γίνονται».

Η συμμετοχή ήταν απρόσμενη και για μένα άκρως συγκινητική.

Να ευχαριστήσω αρχικά τους χωριανούς μου, τον πρόεδρο Βαγγέλη Κώστα και αντιπρόεδρο Χρήστο Λεμονιά της Αδελφότητας Αγναντιτών, για τη διοργάνωση της εκδήλωσηςΕπίσης τον πρόεδρο Ηπειρώτικου Συλλόγου Ηλιούπολης Νίκο Σπέγγο, καθώς ο σύλλογος ήταν διοργανωτής.Τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Χρήστο Λαναρά. Η Ομοσπονδία επίσης ήταν συνδιοργανωτής.

Τη χορωδία της ΠΣΕ και τον εξαίρετο φίλο Βαγγέλη Κώτσιου. Τον πρόεδρο της ΠΣΕ Μάκη Κιάμο, όχι μόνο για τη συμμετοχή του αλλά και για τα τόσο καλά και ενθαρρυντικά λόγια του.Θερμές ευχαριστίες στους μουσικούς Νίκο Κατσαρό και Αντώνη Κακούρη που τόσο ωραία συνόδευσαν τη Χορωδία της Πανηπειρωτικής και το «ΠΕΝΤΑΤΟΝΟ» Πολυφωνικό Βαγγέλη Κώτσιου. (Φωτ.:8 )
Από βάθους καρδιάς ευχαριστώ τον Θοδωρή Γεωργόπουλο και τους συνεργάτες του μουσικούς που τόσο λάμπρυναν» με το παίξιμό τους την εκδήλωση.Την Μαργαρίτα Μαραζοπούλου όσο και αν την ευχαριστήσω θα είναι λίγο. Άλλωστε έχουμε συνεργαστεί και σε θεατρικά έργα δικά μου που με τόση επιμέλεια τα σκηνοθέτησε.Η Μαρίκα Γκόνη, με την κρυστάλλινη φωνή της, το όμορφο παρουσιαστικό, την ντομπροσύνη της και το πάθος της για την Ήπειρο συνιστά μια μοναδικότητα που συνθέτει μια ανεπανάληπτη φιλία. Μαρίκα είσαι πραγματική και αληθινή φίλη.Στη συγγραφή του βιβλίου συμμετείχε η Κατερίνα Σχισμένου που πραγματικά τα κείμενά της στολίζουν το βιβλίο. Σπουδαία Φιλόλογος, με απύθμενες γνώσεις, εξαιρετική και μοναδική φίλη. 
Όλους και όλες σας ευχαριστώ. Μού δίνετε κουράγιο και αντοχή για να συνεχίσω...

Το παρύ πυροβολικό των Αγνάντων, η ομάδα κρούσης!!!!!

Φωτο- Βίντεο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: