Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Τόσο κουτόχορτο τρώμε πια...


Φαίνεται πως κάποιοι με το θέμα της μη λειτουργίας Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, παραβιάζουν την κοινή λογική μας. 
Δηλώθηκε επισήμως ότι το υπουργείο Παιδείας δεν είχε αντίρρηση για τη λειτουργία του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας, αλλά η απόφαση κατάργησης την έλαβαν οι Πρυτανικές Αρχές Ιωαννίνων. 
Μα το υπουργείο Παιδείας αποδέχθηκε την πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την επικύρωσε. 
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήταν θετικό για τη λειτουργία Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στα Ιωάννινα. Εν τούτοις καταργήθηκε. 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν θετικό για τη λειτουργία Νομικής Σχολής στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Εν τούτοις καταργήθηκε. 
Λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να είπε  ότι δεν υπάρχουν οι εκπαιδευτικές προδιαγραφές για τη λειτουργία του συγκεκριμένου Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, που αν δημιουργούνταν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει. 
Άλλωστε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διαφώνησε στο συγκεκριμένο Τμήμα, το οποίο δεν ανταποκρινόταν, κατά τα κριτήριά του, και κατά τα κριτήρια πολλών, στα δεδομένα της Ηγουμενίτσας, όπου, σύμφωνα με το ίδιο το Ίδρυμα, μπορούσε να λειτουργήσει κάποιο άλλο Τμήμα. 
Μη ρίχνουμε, λοιπόν, όλες τις ευθύνες αλλού, να αναλαμβάνουμε και τις δικές μας. Σαφώς δεν είχε προετοιμαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με τον κατάλληλο τρόπο η λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος Ηγουμενίτσας, αλλά την κατάργησή του την αποφάσισε η παρούσα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: