Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Η Λάκκα Σουλίου βλέπει Εγνατία! 19,2 εκατομμύρια για τον οδικό άξονα Τύριας- Γέφυρα Μπακόλα


Λίγες μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του δρόμου Ζωτικού- Μπεστιάς, τμήμα του οδικού άξονα που ενώνει τη Λάκκα Σουλίου με την Τύρια και την Εγνατία Οδό, ήρθε ένα ακόμη καλό νέο! Κι αυτό δεν είναι άλλο από την έγκριση της χρηματοδότησης για τη συνέχιση του δρόμου μέχρι τη Γέφυρα Μπακόλα, τα όρια δηλαδή των Νομών Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Η μελέτη για την επέκταση του οδικού άξονα είναι ώριμη από την Περιφέρεια Ηπείρου και οι απαιτούμενες πιστώσεις εγκρίθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι η συνολική χρηματοδότηση θα φτάσει στα 19,2 εκατομμύρια ευρώ!
Την απόφαση για την χρηματοδότηση υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης και την σχετική ανακοίνωση έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.
Η οδική σύνδεση Τύριας Λάκκας Σουλίου πέρασε από πολλές δυσκολίες φαίνεται όμως ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ολοκλήρωσή της ενώ η χρηματοδότηση για το τμήμα Μπεστιά- Γέφυρα Μπακόλα αποτελεί το πιο καθοριστικό βήμα ώστε ο δρόμος να συνδέσει και την Πρέβεζα.

1 σχόλιο:

δημ φωτιου είπε...

ο Καχριμάνης ειναι για όλη την Ηπειρο και οχι μόνο Γιαννιώτης γιαυτον η Πρέβεζα δεν υπάρχει;