Κι όμως ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε και τον Σακελλάριο. Εντρομος και ο ίδιος αναρωτήθηκε
-Και τώρα πως θα βγάλουμε το χειμώνα; Το καλοκαίρι είχαμε τις εκλογές!
Μην ανησυχείς Πρόεδρε δεν θα πλήξουμε.
Δεν θα υπάρξει ούτε στιγμή ανίας στην ξέφρενη πορεία προς την δραχμή.


Kammenos_FB_1

Εκτός από "εγκληματία", ο αποπεμφθείς υφυπουργός Δημοσίων Έργων του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Καμμένος, τον έχει αποκαλέσει μέχρι και μασόνο, όπως αποκαλύπτεται και με ανάρτηση του στο Facebook.
Αποκαλυπτικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση υπάρχει ακόμα στην προσωπική σελίδα του Δημήτρη Καμμένου στο FB (https://www.facebook.com).
Εκεί όπου ο "porta porta" υφυπουργός του Τσίπρα σε ανάρτηση του ακριβώς έναν χρόνο πριν υπονοεί πως ο Τσίπρας είναι . Μασόνος!
"Ο Τσιπρας στον βωμο.. πολλα τριγωνα.. ειμαι εγω συνομωσιολογος ;"  γράφει χαρακτηριστικά στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014.
Απολαύστε την εικόνα με την ανάρτηση Δ.Καμμένου όσο προλαβαίνετε γιατί σε λίγο ο "porta porta"  υφυπουργός, εκτός από το twitter θα "κατεβάσει" και τον λογαριασμό του στο Facebook! 


Οι έλληνες χρήστες του κοινωνικού δικτύου θυμήθηκαν τα tweets του βουλευτή πολλά από τα οποία είχαν προκαλέσει σκωπτικά, αλλά και οργισμένα σχόλια για τον αντισημιτισμό και την ομοφοβία τους.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Καμένος διατηρούσε λογαριασμό στο Twitter με του όνομα χρήστη @PORTAPORTA. Ο λογαριασμός αυτός είναι κλειστός από την Τετάρτη το πρωί αλλά πολλοί άλλοι χρήστες έχουν κρατήσει ορισμένα από τα πλέον χαρακτηριστικά tweets του νέου υφυπουργού.
Επισημαίνεται ότι το μένος του κ Καμμένου δεν περιοριζόταν μόνο εναντίον των Εβραίων και των ομοφυλοφίλων.
Τον Δεκέμβριο του 2013 αποκαλούσε τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα «εγκληματία». Συγκεκριμένα σχολίαζε: «Ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ. Είναι εγκληματίας. Παρακολουθεί, γνωρίζει 3 χρόνια τι και πώς μας καταστρέφουν και πάει υποψήφιος εκει .»
Την ίδια χρονιά και ημέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου έγραφε: «9/11 Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 εβραίων που εργαζόταν στους Δίδυμους Πύργους εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανένας τους για να εργαστεί», αφήνοντας σαφές υπονοούμενο ότι είχαν σχετική πληροφόρηση.
Όμως ο κ. Καμένος δεν περιοριζόταν να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα «εγκλήματα» του πρωθυπουργού ή για την ανίερη πληροφόρηση των εβραίων εργαζόμενων στους Δίδυμους Πύργους. Σε πολλά από τα σχόλιά του εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για τους ομοφυλόφιλους τους οποίους χαρακτήριζε συχνά με χυδαίες εκφράσεις. Μάλιστα σε ένα tweet (17 Ιουνίου 2014) εγκαλούσε την Χρυσή Αυγή γιατί δεν παρενέβη «δυναμικά  στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά από την Βουλή».
Όπως ήταν αναμενόμενο οι χρήστες του twitter δεν έχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν τον δικό τους αποτροπιασμό για την υπουργοποίηση του κ. Καμένου και μάλιστα με σχόλια ιδιαίτερα καυστικά.
Είναι άγνωστο το αν οι άνθρωποι που αποφάσισαν την τοποθέτηση του κ. Καμένου στη θέση του υφυπουργού γνώριζαν την διαδικτυακή δραστηριότητα του βουλευτή, αλλά ακόμα και αν δεν την γνώριζαν όφειλαν να την ελέγξουν, δεδομένου ότι οι τοποθετήσεις του δεν συνάδουν με μια αριστερή κυβέρνηση που υπόσχεται να φέρει πνοή ανανέωσης στη χώρα. 


Why Νικολόπουλου;

Είναι μάλιστα τέτοια η σύνθεση της κυβέρνησης που προκαλεί την δικαιολογημένη αγανάκτηση του Νίκου Νικολόπουλου για το κόψιμό του. Ο ηρωικός Νικολόπουλος απέστειλε την κάτωθι επιστολή στον Πάνο Καμμένο
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νικολόπουλου:

«Λίγες ώρες έχουν περάσει από την σκληρή εκλογική μάχη κατά την οποία το σύστημα διαπλοκής θέλησε να μας ακυρώσει πολιτικά και να εξαϋλώσει τους ΑΝΕΛ, με στόχο να εξακολουθεί η χώρα να είναι έρμαιο των μηχανισμών διαφθοράς και ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμιος κυβερνητικών επιλογών ειδικού σκοπού.
Γνωρίζεις καλά ότι ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πολυώνυμο σύστημα συμφερόντων που θέλησε να μας εξαφανίσει, αλλά καταφέραμε να βγούμε όρθιοι χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες μιας χούφτας ανθρώπων και τη συγκινητική στήριξη δεκάδων χιλιάδων πολιτών που αψήφησαν τα πλαστά διλήμματα και πίστεψαν ότι εμείς δεν ανήκουμε στο αποπνικτικό σκηνικό υποκρισίας και παλαιοκομματικών τερτιπιών των άλλων κομμάτων.
Τελικά, πετύχαμε την εκλογή δέκα βουλευτών και μία εντολή που αφενός συνιστά επιδοκιμασία της προηγούμενης κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου, επιδοκιμασία συνέχισης αυτής της συνεργασίας.
Αυτή, ωστόσο, η κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνεται με όρους αδιαφάνειας, ούτε να μετατρέπεται σε «παιχνιδάκι σκιών» με περίεργες διαρροές προς τα μέσα ενημέρωσης, μέσω των οποίων επιχειρείται η απαξίωση προσωπικών και πολιτικών διαδρομών δεκαετιών και η σπίλωση προσωπικοτήτων που ενώ έχουν δεχτεί τόνους λάσπης και λοιδορίας, εντούτοις ποτέ δεν έχουν βρεθεί με «λερωμένα» χέρια και πρόσωπα.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη γρήγορου σχηματισμού κυβέρνησης για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου όμως γιατί η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση θα έπρεπε να καθορίζεται από κέντρα που βρίσκονται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Μία ομάδα των 10 ατόμων, που εκπροσωπεί την πολιτική δύναμη που είναι η πιο μεγάλη ηθική νικήτρια των εκλογών, θα έπρεπε να λειτουργεί συλλογικά και με διαφάνεια από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντέξει τη δύσκολη συνέχεια που ξέρεις, ξέρω και όλοι ξέρουμε.
Ζητάω λοιπόν, εντός της ημέρας και πριν την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ως κυρίαρχο όργανο εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή, να συζητήσει και να εκφράσει άποψη για τις επιλογές ή τους αποκλεισμούς προσώπων από το κυβερνητικό σχήμα.
Ξεκάθαρα και ειλικρινά, να μάθουμε αλλά και να συζητήσουμε για τα πρόσωπα που συζητήθηκαν και προτάθηκαν, για τους ρόλους τους, για το εάν υπήρξε ζήτημα ποσόστωσης στη συμμετοχή του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα και για τις αιτίες που οδήγησαν στις καταληκτικές αποφάσεις.
Σε προσωπικό επίπεδο, μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ ένα νέο «σίριαλ» που με προσβάλλει και θίγει την 26χρονη πολιτική διαδρομή μου, τον κοινό μας αγώνα, τα στελέχη και μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και τους δεκάδες χιλιάδες έντιμους και αγωνιστές ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ. Σε παρακαλώ να εξηγήσεις ενώπιον των συναδέλφων μας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εάν υπήρξαν πολιτικές, οικονομικές ή ηθικές ενστάσεις σχετικά με τη συμμετοχή μου στο κυβερνητικό σχήμα και αν ναι, ποιες ήσαν αυτές και από ποιους εκφράστηκαν.
Γνωρίζεις πως δεν εξάρτησα τη συμμετοχή μου στον αγώνα από οποιαδήποτε θέση, αλλά αυτή είναι μία απάντηση που οφείλω προς τους ψηφοφόρους μου και προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που παρακολουθούν το παιχνίδι των διαρροών.
Σε κάθε περίπτωση, σου απευθύνω έκκληση για μία μια κίνηση διαφάνειας, έστω και κατόπιν εορτής. Να κοινοποιήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την εισήγησή σου προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα προς υπουργοποίηση πρόσωπα, καθώς και τα κριτήρια που πρυτάνευσαν για την υπόδειξή τους».


«Eγραψε» η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Χρειάζεται και εφευρετικότητα για να βγούμε απ' το μνημόνιο, δήλωσε. Μπορούμε να βρούμε λύσεις και από το τίποτα είπε η υπουργός φέρνοντας για παράδειγμα τα γεμιστά!
Κόβοντας από δω και δίνοντας από εκεί η λύση θα βρεθεί είπε η κ. Φωτίου που μίλησε για νοικοκύρεμα χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των γεμιστών.
Η κ. Φωτίου είχε προκαλέσει αίσθηση και προεκλογικά όταν είχε δηλώσει «και μαρμελάδα θα φτιάξουμε για τους πρόσφυγες»!
Έτσι παρομοίασε η υπουργός τα σχέδια της κυβέρνησης για την κρίση - Πελεγρίνης: Έμαθα ότι γίνομαι υπουργός βλέποντας Ολυμπιακό - Αλεξιάδης: Ο κόσμος να μην ανησυχεί για τους πλειστηριασμούς - Περισσότερα φουγάρα υποσχέθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη - Αποστόλου: Με τα ισοδύναμα θα απαλύνουμε τους αγρότες - Σταθάκης: Η οικονομία να έχει θετικό πρόσημο από το 2016 - Φλαμπουράρης: Έφυγε η θηλιά από το λαιμό μας
Η δήλωση της Θεανώς Φωτίου η οποία παρομοίασε τα σχέδια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση με τα γεμιστά ξεχώρισε από τις δηλώσεις που έγιναν κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των υπουργών από το Προεδρικό Μέγαρο.

Δείτε το video


«Υπάρχουν δυνατότητα αν κάνουμε οικονομία και φτουρίσουν τα πράγματα. Ξέρετε και τα γεμιστά ειναι επινόηση του ελληνικού λαού ώστε πολύ φτηνά να τρώει μια ελληνική οικογένεια» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με ένα τέταρτο καθυστέρηση, στις 10:45 αντί για τις 10:30 που ήταν προγραμματισμένο.

Πρώτοι θρησκευτικό όρκο έδωσαν οι Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πάνος Καμμένος, Τρύφων Αλεξιάδης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Καμμένος, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Γιάννης Αμανατίδης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Στη συνέχεια πολτικό όρκο έδωσαν τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης με τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Δραγασάκη να είναι στην πρώτη γραμμή.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο, μισή ώρα πριν την τελετή ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός. Έξω απο το Προεδρικό Μέγαρο για περίπου μισή ώρα, όση χρειάστηκε, δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η προσέλευση επικράτησε πανικός με δημοσιογράφους και τεχνικούς να προσπαθούν να αποσπάσουν μια δήλωση από τους υπουργούς που προσέρχονταν από διάφορες κατευθύνσεις.

Τελευταίος προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενώ αρκετοί παρατήρησαν ότι οι περισσότεροι υπουργοί προσήλθαν για την ορκωμοσία χωρίς τις συζύγους τους.
Τι δήλωσαν οι υπουργοί κατά την προσέλευσή τους

Ο νέος υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του είπε ότι χρειάζεται παρέμβαση ηθικοποίησης και παθογενειών του συστήματος που τις ξέρουν οι πολίτες.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης αποκάλυψε ότι έμαθε ότι γίνεται υπουργός την ώρα που έβλεπε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες για τους πλειστηριασμούς λέγοντας ότι το ΥΠΟΙΚ θα κινηθεί με όριο το ρεαλισμό και την ευαισθησία. «Ο λογαριασμός είναι δεδομένος αλλά δεν θέλουμε να αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης.

«Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του πρωθυπουργού και των πολιτών για μια δικαιοσύνη ανεξάρτητη και με ανθρώπινο πρόσωπο» δήλωσε προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Στόχος μας να βάλουμε μπροστά την πραγματική οικονομία ξαναστήνοντας ένα αποτελεσματικό κράτος με τη στιβαρή καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

«Το σημαντικότερο είναι η εφαρμογή των νόμων χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.
«Δεν θα μείνει κανείς στο απυρόβλητο και αυτό αφορά τους πάντες» δήλωσε ο Τέρενς Κουικ.

«Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Η οικονομία πρέπει να έχει θετικό πρόσημο από τις αρχές του 2016. Αναπτυξιακός νόμος, απορόφηση του ΕΣΠΑ και νεανική επιχειρηματικότητα οι στόχοι του υπουργείου. Οι Έλληνες είναι ασφαλείς και το ξέρουν» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι «έχουμε 3-4 χρόνια μπροστά μας για να κάνουμε πράξη όσα υποσχόμαστε».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλους είπε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και αποτέλεσμα για να αναδείξουμε τον αγροτικό κόσμο σε βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση ενώ ερωτηθείς για την φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είπε ότι «έχουμε μελετήσει την κατάσταση και τον Οκτώβριο με τα αντισταθμιστικά που θα προτείνουμε θα απαλύνουμε το βάρος για τους αγρότες».

«Περισσότερα φουγάρα» υποσχέθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη.
«Τι να σας πω απόφαση του πρωθυπουργού. Είναι άλλη αυτή η κουβέντα» ήταν το σχόλιο του Αριστείδη Μπαλτά για την μετακίνησή του στο υπουργείο Πολιτισμού

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή του προγράμματός μας με «μια πολιτική που εμπεριέχει τη συμφωνία αλλά ταυτόχρονα δίνει απεριόριστες δυνατότητες για να πάραξουμε έργο. Τώρα έφυγε η θηλιά από το λαιμό μας». 

«Θα υλοποιήσουμε τη συφωνία με τρόπο δίκαιο με αριστερά αποτυπώματα που επιδιώκουμε. Με την ορκωμοσία της κυβέρνησης αρχίζει η δουλειά» ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

«Δεν θα μιλάω πολύ, με ενδιαφέρει να κάνω έργο. Συνεχίζουμε με τομές», δήλωσε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Ταξίδια πολλά και πολύ δουλειά. Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία της χώρας και το καλό του λαού» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Προσερχόμενος ο νέος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι «έμαθα στη ζωή μου να δικαιώνω την εμπιστοσύνη που μου επιδεικνύεται. Την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο ελληνικός λαός. Χωρίς πολλά λόγια. Το πόστο αυτό είναι τιμή για εμένα που πρέπει να τη δικαιώσω».