Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση Χρήστου Γκόκα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015


Με το εκλογικό αποτέλεσμα ο Ελληνικός Λαός προσδιόρισε για τα πολιτικά κόμματα, τους ρόλους τους και τις ευθύνες τους για να ανταποκριθούν σ' αυτούς.
Σε κάθε περίπτωση η επιλογή του Λαού είναι σεβαστή.
Αυτή τη φορά, με τη δεύτερη ευκαιρία, μέσα από τη συνέχιση της διακυβέρνησης με την προαποφασισμένη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, η ετερόκλιτη αυτή συγκυβέρνηση οφείλει να υπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες της χώρας μας, για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, για την ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή πορεία.
Από την πλευρά του, το ΠΑ.ΣΟ.Κ, είχε πάντα ως προτεραιότητα το Εθνικό συμφέρον κι αυτό υπηρέτησε με τεράστιο πολιτικό κόστος τα τελευταία χρόνια.
Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑ.ΣΟ.Κ το αποτέλεσμα μέσα στις ιδιαιτερότητες του προεκλογικού σκηνικού, είναι σε γενικές γραμμές πετυχημένο, αν και δεν ήρθε τελικά η τρίτη θέση.
Πολλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμπορεύθηκαν μαζί μας. Ο τρίτος πόλος αποκτά δύναμη και λόγο και θα παλεύει για τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με ευθύνη, με οδηγό την αλήθεια, τις Εθνικές προτεραιότητες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας, ασκώντας σοβαρή προγραμματική αντιπολίτευση.
Επίσης, το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί την αφετηρία για την ανασυγκρότηση και τη Δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που αντιπροσωπεύει γνήσια όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Στην Άρτα το αποτέλεσμα ήταν θετικό ως προς την ενίσχυση το ποσοστού του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ωστόσο οριακά δεν πετύχαμε τον στόχο για την τρίτη έδρα.
Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες, για την στήριξή τους και τον αγώνα τους δίπλα στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως και τους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο της Άρτας για τον δύσκολο αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί.
Συνεχίζουμε από τη δική μας πλευρά τους αγώνες μας για τη δικαίωση των προσπαθειών μας, αλλά κυρίως για τη δικαίωση των θυσιών του Ελληνικού Λαού, ώστε να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση και να υπάρξει προοπτική για όλους και ιδιαίτερα τους νέους μας. Αναζητώντας παράλληλα το δρόμο για τον χρήσιμο και κρίσιμο ρόλο της παράταξής μας για το παρόν, και με στόχο αυτός να είναι κυρίαρχος στο μέλλον.
Σε όλα αυτά είναι για μένα αυτονόητη η προσωπική μου συμμετοχή, όπως και για κάθε ζήτημα που αφορά τον τόπο μας, για τις δράσεις και τα έργα που έχουν μείνει στάσιμα ή πήγαν πιο πίσω απ' ότι τα αφήσαμε, για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε σαν Άρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: