Το τσιμπήσαμε από την στήλη του Νίκου Μπογιόπουλου, ο οποίος παρουσίασε ένα video στο οποίο ο Διονύσης Χαριτόπουλος αφηγείται πως βλέπει την κυβέρνηση. Η περιγραφή είναι συναρπαστική και προκαλεί φοβερό γέλιο.

Ο συγγραφέας ρωτήθηκε πριν από λίγες μέρες πως βλέπει την κυβέρνηση. Η απάντησή του μπορεί να μην τονώνει το ηθικό εκείνων που προσδοκούν από την διαπραγματευτική δεινότητα των κυβερνώντων, ωστόσο υπήρξε απροσδόκητη και η περιγραφή σπαρταριστή:     
Στον Ολυμπιακό-γράφει ο Λάζαρος Λασκαρίδης στην ιστοσελίδα Ιστορικές φωτογραφίες- είχε έλθει από την άνοιξη (3 Απριλίου 1972) ο -για ένα φεγγάρι διεθνής με την εθνική ομάδα της Αργεντινής- τερματοφύλακας Αλμπέρτο Χοσέ Πολέτι. Το πρωτοσέλιδο της επόμενης μέρας: «Ήλθε ο ιπτάμενος Πολέτι, αποθεώθη από πλήθη ερυθρολεύκων φιλάθλων στο αεροδρόμιο. Είπε: Είμαι  συγκινημένος που ξεκινώ μια νέα καριέρα στην Ελλάδα με τα χρώματα του δοξασμένου Ολυμπιακού. Θα ήμουν ευτυχής αν την τελείωνα εδώ. Επροπονήθη χθες στο Φάληρο και κατέπληξε».
Τι να καταπλήξει ο κακόμοιρος ο πρόδρομος του. Κονστάντζο που, όπως αποκάλυψε αργότερα ο προπονητής που τον παρέλαβε στον Πειραιά, ο Άλαν Άσμαν "Κανείς δεν μας είχε πει τίποτα για μηνίσκο ή για κάποια άλλη πάθηση. Με την πρώτη όμως προπόνηση κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο ένα του πόδι. Ο Πολέτι δούλευε μόνο το ένα του πόδι, ενώ
 στο άλλο έδειχνε μεγάλη ευαισθησία. Με τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορούσε να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο. Χρειαζόταν εγχείρηση".
Βρε τι για εγχειρίσεις τον έστειλε ο γίγαντας Γουλανδρής στον πιο διάσημο αθλίατρο του κόσμου, τίποτα! Ακουγόταν ότι το ένα του πόδι ήταν ενάμιση εκατοστό πιο χαμηλό από το άλλο. Δεν αγωνίστηκε σε κανένα επίσημο αγώνα, παρά μόνο σε 7 φιλικούς (και μάλλον ανεπιτυχώς), τσακώθηκε στην προπόνηση με τον διάδοχο του Άσμαν, τον μακαρίτη Λάκη Πετρόπουλο, κι αναχώρησε προς. άγνωστη κατεύθυνση!