Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

4ήμερη (24/6 - 28/6/2015) πεζοπορική διάσχιση κορυφογραμμών Τζουμέρκων (4 days trekking Athamanicus)Το ορειβατικό καταφύγιο Μελισσουργών ανακοίνωσε και επισήμως, το πρώτο "4 Days Trekking Athamanicus"

Μια 4ήμερη πεζοπορική διάσχιση κορυφογραμμών, καθαρά ορειβατικού χαρακτήρα, η οποία απευθύνεται σε μυημένους φίλους της ορειβασίας, που διαθέτουν την φυσική κατάσταση, την εμπειρία, αλλά και την αποφασιστικότητα που απαιτεί μια τέτοια είδους διάσχιση των δυσπρόσιτων ως τώρα βουνών της περιοχής μας. 

 Στόχος μας είναι, να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε με ασφάλεια την απαράμιλλη ομορφιά του αλπικού τοπίου, που αδιαμφισβήτητα προσφέρουν τα Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα-Κακαρδίτσα), συμπεριλαμβανομένου και ενός αξιόλογου τμήματος του Περιστερίου (Λάκμος) μιας και ο 4ος και τελευταίος σταθμός κατασκήνωσης θα οργανωθεί στην μαγευτική Βερλίγκα.


Η διάσχιση θα είναι ένα μακρύ ταξίδι που θα μας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τμηματικά και τα 3 αυτά εκπληκτικά βουνά της Ν. Πίνδου (Τζουμέρκα-Κακαρδίτσα-Περιστέρι).

Καβάλα στην μακροσκελή κορυφογραμμή που τα συνδέει, ταξιδεύοντας σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων καθ' όλη την διάρκεια της πεζοπορίας μας, με το μάτι να χάνεται σε μια θάλασσα από βουνά που μας περικυκλώνουν, το μόνο σίγουρο είναι, πως αυτές οι 4 μέρες δράσης θα είναι μια δυνατή εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες, παίρνοντας μαζί τους εικόνες και στιγμές από τα υψηλής αισθητικής βουνά της περιοχής μας.


Η οργάνωση και ο συντονισμός του 1ου "4 Days Trekking Athamanicus" υποστηρίζεται ολοκληρωτικά από την ομάδα του καταφυγίου μας, η οποία προετοιμάζεται εδώ και μήνες για την σωστή διεκπεραίωση του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: