Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Η FIFA συγκλονίζεται! Σύλληψη ανώτατων στελεχών της. Αστυνομικοί εισέβαλαν στα δωμάτια τους και τους συνέλαβαν!


H Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συγκλονίζεται απο τις συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της, στη Ζυρίχη.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, άνδρες της Ελβετικής αστυνομίας εισέβαλαν στο ξενοδοχείο «Baur au Lac" που είχαν καταλύσει τα στελέχη για το ετήσιο συνέδριο τους και συνέλαβαν πολλά απ αυτά.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη και ένας απο τους αντιπροέδρους της ομοσπονδίας, ο Τζέφρει Γουέμπ. 


Αστυνομικοί της Ελβετικής αστυνομίας την ώρα που ζητούν τα κλειδιά των δωματίων των στελεχών της FIFA 
Σύμφωνα με τους  «New York Times», έξι στελέχη της FIFA που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν τα κλειδιά των δωματίων, απο τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αιφνιδίασαν τα στελέχη εισβάλλοντας στα δωμάτια τους.
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με την Ελβετία, ώστε να παρακαμφθούν κωλύματα του ελβετικού νόμου και να εκδοθούν οι συλληφθέντες στην Αμερική. Το αίτημα για τις συλλήψεις εστάλη απο το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών που απήγγειλε κατηγορίες εναντίον τους.
Αν και επισήμως τα ονόματα των συλληφθέντων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο ένα απο τα στελέχη που συνελήφθησαν αναγνωρίστηκε ώς ο Κοσταρικανός Εντουάρντο Λι. Φήμες θέλουν να έχει συλληφθεί και ένας εκ των αντιπροέδρων της FIFA  o Τζέφρεϊ Γουέμπ, πρόεδρος της CONCACAF (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής). Γίνεται  λόγος επίσης και για τον Ευγκένιο Φιγκερέδο από την Ουρουγουάη.
Την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές για την προεδρία της FIFA  και η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στο Σεπ Μπλάτερ που σύμφωνα με αξιωματούχο ακόμα κι αν επανεκλεγεί παρά το σκάνδαλο, είναι πιθανό να παραδώσει το χρίσμα του
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι πολύ πιθανό σύντομα να υπάρξουν και νέες συλλήψεις


Για να μην αναγνωριστούν τα στελέχη οι αστυνομικοί τα οδηγούν στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα με σεντόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: